Momenteel jij en 77 anderen op onze sporttribune
Advertentie

WK Wielrennen 2023: Mathieu van der Poel tegen België

WK Wielrennen 2023: Mathieu van der Poel tegen België

Op het WK Wielrennen 2023 in het Schotse Glasgow lijkt het een een strijd te gaan worden tussen de Nederlandse kopman Mathieu van der Poel en het Belgische trio: Remco Evenepoel, Wout van Aert en Jasper Philipsen. Kan de Nederlandse wielerploeg de Belgen verslaan en de regenboogtrui veroveren? Sporttribune.nl blikt vooruit op het WK Wielrennen 2023.

Statistieken WK Wielrennen 2023

Het WK Wielrennen 2023 wordt verreden in en rondom de Schotse hoofdstad Glasgow. De start zal in Edinburgh plaatsvinden. Ruim 271 kilometer later ligt de finish en zal de opvolger van Remco Evenepoel bekend zijn.

Evenepoel won vorig jaar het WK op indrukwekkende wijze en geldt ook dit jaar weer als één va de favorieten om zichzelf op te volgen. Van der Poel lijkt zijn grootste uitdager te worden, maar ook de Nederlanders Dylan van Baarle en Olav Kooij worden tot de kanshebbers gerekend. Vanuit de Belgische ploeg rekent men naast Evenepoel ook op Van Aert en Philipsen. Denemarken is het ‘derde blok’, want met Kasper Asgreen en Mads Pedersen hebben zij ook twee stevige ijzer in het vuur tijdens de WK Wielrennen 2023.

Dylan van Baarle: “Mathieu is een speciale renner, maar het kriebelt bij mij ook”

Jumbo Visma renner Dylan van Baarle is één van de kopstukken in de Nederlandse WK selectie voor de wegwedstrijd. Zelf ziet hij Van der Poel echter als de enige echte kopman: “Mathieu blijft toch een speciale renner die een trapje hoger in de hiërarchie staat, maar het begint bij mij ook wel te kriebelen nu het WK nadert.”

“Olav Kooij is ook een kaart die we kunnen uitspelen”

Ook benoemd hij een verrassende schaduwkopman voor de wegwedstrijd van komende zondag: “Olav Kooij is een kaart die we kunnen uitspelen. Hij heeft dit voorjaar in Gent-Wevelgem bewezen dat hij de afstand aankan. Hij heeft ook een sterk NK gereden, dus de vorm is daar. Hij is een kaart die we kunnen spelen. Olav is supersnel. Het wordt wel zijn eerste WK, dus we gaan in koers zien hoe dat uit gaat pakken. Maar ik heb er in ieder geval alle vertrouwen in.”

Wanneer is het WK wielrennen 2023

Het WK Wielrennen 2023 begint op zaterdag 5 augustus en duurt tot en met zondag 13 augustus. De wegwedstrijd zal op zondag 6 augustus worden verreden. Er wordt gereden van Edinburgh naar Glasgow. De start is om 10:00 uur, de finish naar verwachting rond de klok van vijf.

Volg het wielerseizoen 2023 en het WK Glasgow vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het online sportnieuws platform waar je altijd in de kopgroep zit!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie