Momenteel jij en 83 anderen op onze sporttribune
Advertentie

NK wielrennen 2023: wie wordt er Nederlands kampioen bij de mannen en bij de vrouwen?

NK wielrennen 2023: wie wordt er Nederlands kampioen bij de mannen en bij de vrouwen?

Dit weekend wordt in Sittard het NK wielrennen 2023 gehouden. Zowel de mannen als de vrouwen strijden om het nationale kampioenschap en de eer om een heel jaar in een rood-wit-blauw shirt rond te mogen rijden. Zaterdag is de wegwedstrijd voor de vrouwen en zondag komen de mannen in actie. Sporttribune.nl blikt vooruit op het NK Wielrennen 2023!

Statistieken NK wielrennen 2023

Het NK wielrennen 2023 is al de hele week in volle gang. In de diverse categorieën wordt er gestreden om de titel: kampioen van Nederland. Afgelopen woensdag kwam een deel van de profs ook al in actie tijdens het NK tijdrijden. Specialist in het rijden tegen de klok Jos van Emden won dit onderdeel. Hij hield daarmee onder meer Bauke Mollema, de kampioen van vorig jaar, Wilco Kelderman en Thymen Arensman achter zich. Bij de vrouwen wist Riejanne Markus de tijdrittitel te veroveren. Markus was ook in 2022 al de beste tijdrijdster van Nederland geworden.

Tijdens het NK op de weg zullen andere namen hun neus aan het venster steken. Bij de vrouwen kijken we dan vooral naar Annemiek van Vleute, Demi Vollering en Marianne Vos. Bij de mannen zijn de favorieten voor de NK wielrennen 2023 talrijker. Maar een in uitstekende vorm verkerende Mathieu van der Poel is bij de volgers toch wel de topfavoriet.

Mathieu van der Poel: “Benen testen in laatste koers voor de Tour de France”

Mathieu van der Poel is dus de man in vorm en het hele peloton zal zondag naar hem kijken als het NK wielrennen 2023 voor eliterenners van start gaat. De Alpecin Deceuninck renner krijgt twee teamgenoten in steun mee: Ramon Sinkeldam en Oscar Riesebeek. Van der Poel zelf is vol vertrouwen: “Ik voel mij goed na mijn eindzege in de Ronde van België. Het NK is de laatste koers die ik rijd voordat de Tour de France van start gaat dus het is voor mij belangrijk om nog één keer de benen goed te testen in Sittard.”

Annemiek van Vleuten: “Wil heel graag NK winnen in mijn laatste jaar”

Annemiek van Vleuten sloeg vorig jaar het NK over om zich optimaal te kunnen voorbereiden op de Tour de France voor vrouwen. Die won ze en dus is het NK dit jaar wel weer onderdeel van haar programma, want het NK winnen dat deed ze nog niet zo vaak. “Mijn laatste seizoen moet een feestje worden en daar hoort het NK rijden zeker bij. We hebben lang moeten wachten voordat we naar Limburg terug keerden voor een NK. Mijn enige nationale titel op de weg won ik in Kerkrade op een parcours dat me lag. Maar begrijp me goed: het gaat nog heel lastig worden om dit NK te winnen.’’

Wanneer is het NK Wielrennen 2023?

Het NK Wielrennen 2023 is de hele week al bezig, maar het NK op de weg voor vrouwen zal op zaterdag 24 juni worden gehouden. De mannen starten op zondag 25 juni rond de klok van elf uur in Valkenburg. Ruim 220 kilometer later ligt de finish in Sittard-Geleen. De vrouwenrace gaat over hetzelfde parkoers, maar kent minder ronden waardoor de totaalafstand 153 kilometer bedraagt.

Volg de laatste voorbereidingen van onze Nederlandse renners en rensters richting de Tour vanaf de eerste rij in het wielerpeloton door plaats te nemen op je virtuele stadionstoeltje bij Sporttribune.nl en mis niks van de wieleractie in de aanloop naar de Ronde van Frankrijk 2023!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie