Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Wielrennen: Clásica San Sebastián 2023

Wielrennen: Clásica San Sebastián 2023

Op de eerste zaterdag na de Tour de France wordt traditioneel de Spaanse wielerklassieker Clasica San Sebastian verreden. Renners die met goede vorm uit de Ronde van Frankrijk zijn gekomen kunnen hier hun slag slaan. Zo heeft de Nederlander Bouke Mollema al vaak een goede klassering neergezet in deze koers. Wie wint de Clasica San Sebastian 2023? Sporttribune.nl blikt vooruit!

Statistieken Clasica San Sebastian 2023

De koers van dit jaar is 230 kilometer lang en wordt gekenmerkt door de typische kuitenbijters in het Baskenland. De WorldTour koers voert de renners onder meer over de Jaizkibel en de Erlaitz (3,8 kilometer aan 10,6 procent! In de slotfase moeten dan ook nog beklimmingen als de Mendizorrotz (4,1 kilometer aan 7,3 procent tot pieken van wel 12,5 procent en Murgil Tontorra (10,1 procent gemiddeld) worden bedwongen. De finish ligt na een razendsnelle afdaling in San Sebastián.

Vorig jaar wist de Belg Remco Evenepoel op glorieuze wijze deze wielerkoers op zijn naam te schrijven. Ook dit jaar zal hij weer een gooi doen naar winst. Hij moet het daarin opnemen tegen de Tourrenners die gebruik kunnen maken van de supercompensatie die het rijden van een grote ronde altijd met zich meebrengt.

Remco Evenepoel: “San Sebastian is een race waar ik van hou”

De Belgische coureur werd vorig jaar na zijn zege in San Sebastián wereldkampioen en mag dit jaar dus deze wedstrijd starten in de trui van wereldkampioen. Omdat het WK wielrennen op 6 augustus weer wordt verreden is dit wellicht de laatste race in die trui. Voor Evenepoel maakt dat niets uit. “San Sebastian is een race waar ik van hou. Dit is de race waar ik mijn eerste World Tour-wedstrijd wist te winnen en vorig jaar won ik hem weer.”

“Eén van mooiste races van het jaar”

San Sebastián is voor veel renners een voorbereidingskoers op het WK en de Ronde van Spanje, maar dat geldt niet voor Evenepoel, die geen Tour reed en dus fris aan de start zal verschijnen: “De atmosfeer en de fans maken dit één van de mooiste races van het jaar.”

Wanneer is de Clásica San Sebastián 2023

De Clásica San Sebastián 2023 wordt verreden op zaterdag 29 juli met start en finish in de Spaanse stad San Sebastián, de hoofdstad van de autonome Spaanse regio Baskenland.

De start van deze wielerklassieker zal rond 10:30 uur plaatsvinden. Evenepoel gaat dan voor zijn derde zege en krijgt daarbij hulp van ploeggenoten Julian Alaphilippe, Andrea Bagioli, Rémi Cavagna, James Knox, Pieter Serry en Mauri Vansevenant.

Namens Nederland is Bouke Mollema de grootste kanshebber op succes. Mister San Sebastián is qua uitslagen de meest succesvolle renner in deze race en na het missen van de Tour zal Mollema gebrand zijn om zichzelf te laten zien. Afgelopen week fietste ‘De Mol’ zich in vorm tijdens de Tour de Wallonië. Volg via Sporttribune.nl de verrichtingen van het wielerpeloton en mis ook niks van de Clásica San Sebastián.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie