Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Jumbo Visma gaat voor eindwinst in Tour de France 2023

Jumbo Visma gaat voor eindwinst in Tour de France 2023

De Nederlandse wielerformatie Jumbo Visma heeft haar achtkoppige selectie voor de Tour de France 2023 bekendgemaakt. Vorig jaar wist de geel-zwarte brigade de Tour te winnen dankzij de Deen Jonas Vingegaard. Ook dit jaar mikken ze met hem weer op de eindzege. Sporttribune.nl blikt vooruit op de Tour de France 2023!

Statistieken Tour de France 2023

De Tour de France 2023 start op zaterdag 1 juli in het Spaanse Bilbao. Met enkele zware bergritten, waaronder de klim naar de top van de Mont Blanc en de klimtijdrit naar Combloux belooft het een zware editie te worden.

De start zal in het Spaanse Bilbao zijn, waarna het peloton zich op dag drie voor het eerst in Frankrijk zal melden. Als er op zondag 23 juli gefinisht wordt in Parijs zijn er 21 etappes verreden. De renner die op die dag de gele trui draagt, wint deze 110e editie van Le Tour.

Favorieten

Er zijn voor aanvang van deze Tour slechts twee favorieten voor eindwinst. Allereerst is daar de Jumbo Visma kopman en titelverdediger Vingegaard. De Deen verkeert ook dit seizoen in grootse vorm en lijkt klaar om opnieuw voor tourwinst te gaan.

Datzelfde geldt ook voor Tadej Pogacar. De Sloveen werd vorig jaar tweede in het algemeen klassement en leed daarmee zijn eerste nederlaag in de Tour sinds 2020. Hij won namelijk zowel de Ronde van Frankrijk van 2020 als van 2021. Voor de editie van 2023 is hij dan ook weer één van de twee topfavorieten.

Meerdere doelen bij Jumbo Visma: “We dromen groot”

Vingegaard start dus als één van de twee topfavorieten, maar daarmee is het qua ambities nog niet gedaan bij het Nederlandse Jumbo Visma. De WorldTour ploeg wil meer. Ploegleider Merijn Zeeman vertelt op de ploegwebsite wat de doelen zijn voor de Tour 2023: “Na de successen van vorig jaar zijn de ambities opnieuw torenhoog. Met zes ritzeges, de bolletjestrui en bovenal de groene en de gele trui overtroffen we vorig jaar onze stoutste verwachtingen. Ook dit jaar dromen we groot. Het is onze ambitie om het geel opnieuw naar Parijs te brengen. We hebben een supersterke ploeg onder aanvoering van onze kopman Jonas Vingegaard en we geloven in het plan dat we hebben gemaakt. Met het winnen van de Giro kwam dit seizoen een droom van ons uit. Onze renners zijn op en top voorbereid om in de Tour een dubbelslag te verwezenlijken.”

Groene trui

Jumbo Visma heeft in de persoon van Wout van Aert ook een kanshebber op het groen, de trui voor de beste sprinter. De Belg wil er dit jaar ook weer volop voor gaan strijden: “Als kind wilde ik professioneel veldrijder worden en een cross winnen in mijn dorp, net als mijn helden. In 2016 werd ik Belgisch kampioen in mijn geboortedorp Lille, een droom die uitkwam. Het inspireert me om te blijven dromen en ervoor te gaan”, aldus WVA op de site van de ploeg.

Wanneer is de Tour de France 2023

De Tour de France 2023 start op zaterdag 1 juli in Spaans Baskenland, waar Bilbao de start en finishplaats van de eerste etappe zal zijn. Daarna volgt nog een rit naar San Sebastian, waarna er in rit drie naar Frankrijk gekoerst wordt. In Bayonne ligt dan de eerste finishlijn op Franse bodem tijdens deze Tour.

Op de Franse nationale feestdag, 14 juli, zal er gefinisht worden bovenop de Grand Colombier. Die rit is daarmee één van de scherprechters in deze Tour. Ook de ritten naar de Mont Blanc en Bourg-en-Bresse zullen het klassement door elkaar schudden, evenals de tijdritten in deze Ronde van Frankrijk.

Op zondag 23 juli wordt de ronde afgesloten met een 115 kilometer lange rit naar Parijs. Die etappe wordt normaal gesproken beslist in een sprint. Mochten Dylan Groenewegen, Fabio Jakobsen, Danny van Poppel en Cees Bol erin slagen Parijs te halen, dan zouden zij daar wellicht voor Nederlands succes kunnen zorgen.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie