Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Tour de France voor vrouwen van start: Tour de Femme 2023

Tour de France voor vrouwen van start: Tour de Femme 2023

Terwijl op de Champ Elysees in Parijs de mannen het laatste etappe afwerken beginnen de vrouwen op zondag 23 juli juist aan hun Tour de France 2023. Bij mannen deed Nederland niet mee om de eindzege, bij de vrouwen is dat naar verwachting wel het geval. Met Annemiek van Vleuten, Marianne Vos en Demi Vollering heeft Oranje zelfs de topfavorieten in huis! Sporttribune blikt vooruit op de Tour de Femme 2023.

Favorieten Tour de Femmes 2023

De Tour de Femmes is net als bij de mannen verdeeld over sprintetappes, tijdritten en bergritten. Uiteindelijk zullen ook de bergetappes en tijdritten het algemeen klassement gaan bepalen. Hierdoor bestaan de favorieten voor eindwinst in de Tour de Femmes 2023 uit voornamelijk klimmers.

Annemiek van Vleuten heeft de afgelopen jaren bewezen sterk te zijn in de bergen en dus is zij ook in haar laatste jaar als wielerprof nog altijd topfavoriete voor de gele trui. Ze krijgt daarbij ook concurrentie van een landgenoot. De Nederlandse Demi Vollering maakt namelijk een uitstekend seizoen door en liet al meerdere keren zien Van Vleuten bergop te kunnen volgen. Dat maakt Vollering dus ook een kanshebster voor winst in het algemeen klassement van deze Tour de France voor vrouwen.

Andere kanshebster voor eindwinst zijn Katarzyna Niewiadoma, Ricarda Bauernfeind, Elisa Longo Borghini en Ashleigh Moolman-Pasio.. Marianne Vos gaat als outsider van start. Vorig jaar werd de Tour des Femmes, die in 1984 voor het eerst via de Tourorganisatie werd gehouden en sinds een jaar of tien weer echt op de kalender staat, gewonnen door Annemiek van Vleuten. Vollering werd tweede, Niewiadoma derde. Juliette Labous eindigde destijds als vierde, vlak voor Silvia Persico.

Demi Vollering: “Ik kan Annemiek van Vleuten verslaan in deze Tour”

Demi Vollering werd vorig jaar tweede in de Tour. Eindwinst is het enige dat telt dit jaar. De renster zelf is in ieder geval vol vertrouwen richting de start van deze Tour des Femmes 2023: “Ik kan Annemiek van Vleuten verslaan”, liet ze optekenen in de wielermedia.

“Super trots om Tour in rood wit blauw te rijden”

En dat is een logische uitspraak gezien haar prestaties van vorig jaar. Toch is er bij de volgers wat twijfel. Vollering haar tijdrit is namelijk niet zo sterk. Zelf zegt ze daar het volgende over: “Nee hoor, dat zit niet in mijn hoofd. Het zal allemaal beslist worden op de Tourmalet”, aldus Vollering. “Dat mijn tijdrit nog niet top is, maakt het juist leuk. Omdat er nog winst te behalen valt. Qua houding, qua warming-up, qua indelen van een race. Ik deed het altijd op gevoel, maar heb er nu specifiek op getraind. Ik ben mentaal ook weer fris en klaar om te strijden voor eindwinst. En ik ben super trots dat ik dat in de rood wit blauw van Nederlands kampioen mag gaan doen.”

Wanneer is de Tour des Femmes 2023

De Tour des Femmes 2023 start op zondag 23 juli in Clermont-Ferrand en finisht na acht etappes, op zondag de 30e, met een individuele tijdrit in Pau. De Koninginnenrit gaat de dag ervoor naar de Col du Tourmalet. De rest van de week hebben de coureurs een mix van heuvelraces en vlakke etappes voor de wielen.

Volg de verrichtingen van de Nederlandse vrouwen tijdens deze Tour voor vrouwen en mis niks van de actie op de Franse wegen!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie