Momenteel jij en 129 anderen op onze sporttribune
Advertentie

EK wielrennen 2021: wie pakt de Europese titel?

EK wielrennen 2021: wie pakt de Europese titel?

Op zondag 12 september wordt in de Italiaanse regio Trentino het Europees kampioenschap wielrennen 2021 voor mannen gehouden. De profs rijden in en rond Trente over een 179,2 kilometer lang parcours dat bestaat uit twee delen. Vanaf de start is het 73,4 kilometer naar het plaatselijke circuit van 13,2 kilometer dat eenmaal daar aangekomen acht keer moet worden afgelegd. Wie wordt de opvolger van Giacomo Nizzolo? Sporttribune.nl blikt vooruit op het EK Wielrennen!

Historie EK Wielrennen

De profwielrenners strijden pas sinds 2016 voor de Europese titel. Het allereerste kampioenschap voor elite werd verreden in het France Plumelec gelegen in Bretagne. Dat EK Wielrennen werd een prooi voor Peter Sagan. Een jaar later trok het circus naar het Deense Herning. De Noor Alexander Kristoff won en de trui van Europees kampioen een jaar lang mocht dragen.

Vervolgens trok het spektakel naar het Schotse Glasgow en daar begon de Italiaanse overheersing op het EK Wielrennen. Matteo Trentin won en was daarmee de eerste in een serie van drie Italianen die het EK naar zijn hand zouden zetten. In 2019 ging de zege op het EK Wielrennen naar Elia Viviani, die zijn titel veroverde tijdens het EK in Alkmaar. Vorig jaar ging Giacomo Nizzolo met de eer strijken. Hij is zondag dus titelverdediger als er in Trente wordt gekoerst voor het zesde EK wielrennen voor profs.

Favorieten EK Wielrennen 2021

Nizzolo behoort niet tot de favorieten tijdens dit EK. De Italiaanse titelverdediger werd niet eens geselecteerd door de Italiaanse bondscoach omdat het parkoers niet op zijn maat is. Grootste kanshebbers op de trui en titel zijn de kleppers uit het Sloveense kamp: Matej Mohoric en Tadej Pogacar.

Ook de Belgen hebben een topfavoriet in de gelederen. Remco Evenepoel won afgelopen donderdag al zilver op het EK tijdritten en gaat voor goud in de wegwedstrijd. Topfavoriet is echter Sonny Colbrelli. De meest recente winnaar van de Benelux Tour rijdt ook een thuiswedstrijd en kan perfect uit de voeten op het lichtglooiende parkoers.

Sonny Colbrelli: “Ik ben zeker niet de enige favoriet”

“Ik ben zeker niet de enige favoriet. Matej Mohoric (ploeggenoot van Colbrelli bij Bahrain, maar op dit EK koersend voor Slovenië) is momenteel zeer goed in vorm. En Remco Evenepoel moeten we geen meter geven. Nooit! Ook Peter Sagan leek me groeiende in de Benelux Tour en dan heb je nog de Fransen Benoit Cosnefroy en Romain Bardet waarmee we rekening moeten houden.”

Bauke Mollema: “Ik wil echt voor deze Europese titel gaan”

De Italiaan rept met geen woord voor Bauke Mollema voor wie dit EK nochtans echt een doel is. De renner van Trek-Segafredo is na het afzeggen van onder meer Mathieu van der Poel, Dylan van Baarle en Niki Terpstra ook zo ongeveer het enige speerpunt in de Oranje selectie. Mollema: “Ik vind het wel mooi hoor, zo’n EK. Het gaat gewoon om een trui, hè. Een vast moment in het jaar zou al helpen voor de herkenbaarheid. Aan de animo bij de renners ligt het niet als je kijkt naar het deelnemersveld. Persoonlijk wil ik echt vol voor deze titel gaan strijden. Het EK is echt een mooi kampioenschap”, aldus Mollema in zijn vooruitblik op dit EK Wielrennen 2021.

Wanneer is het EK Wielrennen 2021

Het EK wielrennen 2021 voor de heren profs wordt op zondag 12 september verreden. De start vindt plaats om 12:45 uur, de finish wordt rond 17:00 uur verwacht. Volg alle verrichtingen van de Nederlandse renners en de internationale topfavorieten die in het Italiaanse Trente aan de start verschijnen vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: jouw wielernieuws website!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2023. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie