Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Wielrennen: Milaan – San Remo 2023

Wielrennen: Milaan – San Remo 2023

Het is lente en dus is het tijd voor de eerste grote voorjaarsklassieker van het nieuwe wielerseizoen: Milaan – San Remo 2023. De ruim 300 kilometer wedstrijd wordt ook wel La Primavera genoemd, wat Italiaans is voor lente. De renners zullen er alles aan doen om vooraan aan de voet van de Poggio te komen, want daar wordt deze eendaagse wielerwedstrijd doorgaans beslist. Sporttribune.nl blikt vooruit op Milaan – San Remo!

Historie Milaan – San Remo

De allereerste editie van deze wielerkoers vond ruim honderd jaar (!) geleden al plaats. In 1907 legde de Fransman Lucien Petit-Breton de rit het snelste af en werd daarmee de winnaar van de allereerste Milaan – San Remo.

In de rijke historie van de race waren er slechts drie Nederlanders die de wedstrijd konden winnen. Arie den Hartog was de eerste in 1965. Jan Raas won in 1977 en Hennie Kuiper is met zijn zege in 1985 nog altijd de laatste landgenoot die deze wielerkoers op zijn naam wist te schrijven.

Mathieu van der Poel: “Verschil maken op Poggio elk jaar moeilijker”

Namens Nederland maakt Mathieu van der Poel (Alpecin – Deceuninck) de meeste kans op een overwinning in deze wedstrijd. De 28-jarige coureur verwacht dat het dit jaar op de streep was beslist gaat worden: “Het is elk jaar moeilijker om echt het verschil te maken op de Poggio, het komt meestal toch nog tot een sprint”, zo vertelt hij tegen diverse wielermedia.

Van der Poel: “Het begint pas na 200 kilometer”

De topfavoriet voor de race van zaterdag heeft met Jasper Philipsen een andere topfavoriet in de ploeg. Van der Poel mag tot de Poggio voor zijn eigen kansen gaan en daarna werken voor Philipsen: “Ik heb vorig jaar bewezen dat ik niet top moet zijn om het podium te halen. Dat lukt me in de Strade nooit, daar móét je goed zijn. In de eerste 200 kilometer van zaterdag hoef je zelfs niet echt geconcentreerd te zijn. Pas vanaf de kustlijn begint het echt.

Topvorm

MVP over zijn eigen kansen: “Ik hoop er in San Remo een eerste keer dicht bij te zijn. Het is geen verlengstuk van mijn voorbereiding meer. Je hoeft niet de beste te zijn om in San Remo te winnen, maar ik zou er toch liefst in topvorm aan de start staan.”

Wanneer is Milaan – San Remo 2023

De wielerwedstrijd Milaan – San Remo 2023 wordt op zaterdag 18 maart 2023 verreden. De 294 kilometer lange race begint vroeg in de ochtend en zal rond de klok van half vijf finishen op de Via Roma in San Remo. Wie pakt de zege dit jaar en wordt daarmee de opvolger van Matej Mohoric?

Volg al het wielernieuws van de topkoersen in 2023 vanaf de eerste rij in het peloton door plaats te nemen op Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie