Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Nederlanders favoriet in Tour de France voor vrouwen

Nederlanders favoriet in Tour de France voor vrouwen

In tegenstelling tot de Tour de France bij de mannen zijn er in bij de vrouwen editie wel Nederlanders die kans maken op eindwinst. Op de dag dat de mannen hun Ronde van Frankrijk in Parijs afsluiten, start de ronde van de vrouwen. Gaan de Nederlandse dames voor geel in de Tour de France Femmes 2022? Sporttribune blikt vooruit!

Historie Tour de France vrouwen

De Tour de France voor vrouwen 2022 is de allereerste echte Tour voor vrouwen. Maar wedstrijden als de Tour Feminin zijn al wel jarenlang een begrip in de wielersport. Een eerste editie van de Women’s Tour de France werd in 1955 georganiseerd door Jean Leulliot. Het evenement bestond uit vijf etappes en 41 vrouwen stonden aan de start. Er kwam echter geen vervolg.

De Tour de France vrouwen volgt op de Women’s Tour de France gehouden tussen 1984 en 1989 en volgt ook op twee andere onafhankelijke evenementen: de Grande Boucle f√©minine internationale, betwist tussen 1992 en 2009, en de Route de France f√©minine, betwist tussen 2006 en 2016.

Daarna volgde een serie wedstrijden genaamd: La Course by Le Tour de France. Deze serie startte in 2014 en is maar liefst zes keer door een Nederlandse gewonnen. Demi Vollering was vorig jaar de beste.

Deelnemers en favorieten

Er doen veel Nederlandse vrouwen mee aan deze Tour. Elke team start met zes dames. De Nederlander Annemiek van Vleuten (Movistar) is de absolute topfavoriet voor eindwinst. “Het is interessant, er zit een goede opbouw in.

Annemiek van Vleuten: “Dan moet het voor mij gebeuren”

Van Vleuten weet dat het venijn in de staart zal zitten: “In de eerste etappes moet ik vooral attent zijn. Ik verwacht dat de gele trui regelmatig van eigenaar wisselt. Pas in de laatste twee etappes gaan we echt klimmen. Dan moet het voor mij gebeuren.”

Behalve Van Vleuten wordt er ook veel verwacht van Demi Vollering, Elisa Longo Borghini, Marta Cavalli, Ashleigh Moolman-Pasio, Cecilie Uttrup Ludwig en good old Katarzyna Niewiadoma.

Als het gaat om etappewinst, dan richt Nederland zijn pijlen op Lorena Wiebes. Eén van beste, misschien wel dé beste sprinter in het vrouwenpeloton. Ook Marianne Vos heeft gezegd te gaan jagen op etappezeges. De Belgische Lotte Kopecky zal daarin een stevige concurrente worden, zo is de verwachting.

Wanneer is de Tour de France Femmes 2022

De Tour de Femmes 2022 begint op zodag 24 juli en duurt tot en met zondag 31 juli. Hoe gaan de Nederlandse dames het doen in het internationale wielergeweld? Volg al het wielernieuws vanaf de eerste rij via het online sportnieuws platform Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een ‚ā¨20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie