Momenteel jij en 101 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UCI WorldTour: Ronde van Romandië 2023

UCI WorldTour: Ronde van Romandië 2023

Het wielerpeloton maakt zich langzaam maar zeker op voor de eerste grote ronde van het jaar: de Giro. De laatste opwarmer voor die Ronde van Italië is een Zwitserse klimkoers: de Ronde van Romandië 2023. Hoewel veel Giro-renners een hoogtestage de voorkeur geven boven deelname in Romandië blijft het een uitstekende graadmeter voor het vormpeil van de renners. Sporttribune blikt vooruit!

Statistieken Ronde van Romandië

De Ronde van Romandië wordt voor de 76e keer verreden. De allereerste editie was in 1947. In al die jaren was er slechts vijf keer een Nederlander die deze koers wist te winnen. Thomas Dekker deed dat in 2007 voor het laatst.

Titelverdediger Alexander Vlasov doet niet mee en dat geldt ook voor andere kleppers als Roglic, Pogacar, Vingaard, Landa, Mas, Evenepoel, Van Aert, Van der Poel, Pidcock en Carapaz. Hierdoor worden de Yates-brothers allebei gezien als grootste kanshebber op de eindzege. Outsiders zijn: Geraint Thomas, Thibaut Pinot, Egan Bernal en Gino Mader (vorig jaar tweede).

Dit jaar doen er ook geen landgenoten mee voor de eindzege of het zou van Steven Kruijswijk moeten komen. De Jumbo Visma renner werd vorig jaar zevende in Romandië en is één van de kopmannen bij de geel-zwarte wielerploeg.

Simon Yates: “Mijn broer doet ook mee, dus dat wordt leuk”

Eén van de topfavorieten in Simon Yates. De Britse renner moet het onder andere opnemen tegen zijn broer Adam Yates en hoewel ze beiden al flink wat jaren samen prof zijn, blijft dat speciaal. Vooral nu Simon en Adam allebei grote kanshebbers zijn: “Mijn broer rijdt ook, dus dat gaat leuk worden. We gaan alles doen wat mogelijk is om een goed resultaat te behalen en dat betekent dat ik ook Adam wil verslaan.”

“Blij om terug te zijn in Romandië”

Simon Yates komt in ieder geval op bekende wegen als hij gaat koersen in Romandië. “Dit wordt mijn derde Ronde van Romandië. De laatste keer dat ik hier koerste, was in 2017. Het is dus alweer even geleden dat ik hier was. Ik ben blij om terug te zijn in deze wedstrijd die me behoorlijk goed ligt. Ik eindigde als zesde in 2015 en werd tweede bij mijn laatste deelname.”

Terugkeer Ayuso

Eén van de revelaties van vorig seizoen was Juan Ayuso. De teamgenoot van Pogacar kwam dit seizoen echter nog niet in actie. In de Tour de Romandië keert het terug in het wielerpeloton en de jongeling heeft er direct weer heel veel zin in getuige zijn Twitter bericht op het twitterkanaal van zijn ploeg Team UAE. “Na een periode van blessureleed ben ik blij aan te kondigen eindelijk mijn seizoen te zullen starten door komende week deel te nemen aan de Ronde van Romandië”, zo staat te lezen in het teambericht.

Wanneer is de Ronde van Romandië 2023

De Ronde van Romandië 2023 zal worden verreden van dinsdag 25 april tot en met zondag 30 april. De etappekoers behorende tot de UCI WorldTour zal in de zes ritten de renners voeren van proloog startplaats Port Valais naar Geneve waar zondag de laatste etappe eindigt.

Zaterdag is de koninginnenrit met bergop aankomst op Thyon 2000. Een loodzware bergetappe over 161,6 kilometer waar het algemeen klassement gemaakt zal gaan worden.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie