Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Volop koers in Vlaanderen: E3 Prijs en Gent-Wevelgem

Volop koers in Vlaanderen: E3 Prijs en Gent-Wevelgem

Terwijl de klassementsrenners in de Ronde van Catalonië de ballen uit de broek fietsen is het deze week ook volop koers in Vlaanderen. De klassieke renners draaien daar hun kilometers. Vandaag wordt er afgetrapt met de semiklassieker Brugge – De Panne. Vrijdag volgt de E3 Saxo Bank Classic en zondag volgt het toetje met Gent – Wevelgem. Welke renners pakken de bloemen in deze Vlaamse koersweek? Mathieu van der Poel staat in de E3 Saxo Bank Classic als topfavoriet aan het vertrek. Maakt hij zijn status wederom waar als er volop koers in Vlaanderen is deze week?

Volop koers in Vlaanderen: E3 Prijs eerste hoogtepunt

De E3 Saxo Bank Classic stond voorheen bekend als E3 Prijs van Harelbeke. De Vlaamse stad is nog altijd start- en finishplaats, maar de naam is inmiddels veranderd naar de sponsor van de race. Het wordt komende vrijdag de 64e editie van de koers die ruim 200 kilometer lang is.

In het verleden wisten grote namen als Tom Boonen en Fabian Cancellara deze wedstrijd al te winnen. In 2018 kwam de Nederlander Niki Terpstra als eerste over de streep, vorig jaar gingen de bloemen naar de Tsjech Zdenek Stybar (Deceuninck Quick Step). Dit jaar komt de Belgische formatie opnieuw met een sterke ploeg aan het vertrek. Naast Stybar maken ook Florian Senechal, Kasper Asgreen en Davide Ballerini goede kans om hoge ogen te gooien in de E3 Prijs.

Favorieten E3 Prijs

Favorieten uit andere ploegen zijn onder meer: Mathieu van der Poel (Alpecin – Fenix), Greg van Avermaet (winnaar in 2017), Wout van Aert (Jumbo Visma), Jasper Stuyven (vorige week winnaar van Milaan – San Remo) en Tom Pidcock (INEOS Grenadiers). Het rijtje met outsiders is zo mogelijk nog langer. Daarop prijken onder meer de namen van Alberto Bettiol, Michael Matthews, Tiesj Benoot, Sep Vanmarcke John Degenkolb en onze landgenoot David Dekker.

Volop koers in Vlaanderen: Gent – Wevelgem

Dat er volop koers in Vlaanderen is, bewijst het feit dat amper twee dagen na de E3 al gekoerst wordt voor de winst in Gent – Wevelgem, ook een WorldTour wedstrijd. Deze wedstrijd werd vorig jaar gewonnen door Mads Pedersen. De Deen van Trek Segafredo doet dit jaar opnieuw mee hetgeen ook geldt ook de nummers twee en drie van 2020: Florian Senechal en Matteo Trentin.

Gerrit Solleveld is nog altijd de laatste landgenoot die hier won. In 1989 was hij de laatste Nederlander die deze koers wist te winnen. Toen was de koers nog een echte sprinterswedstrijd, inmiddels moet er ook flink geklommen worden in het Vlaamse heuvelland.

Favorieten Gent – Wevelgem

De favorieten voor Gent – Wevelgem 2021 zijn dan ook echte krachtpatser, Flandriens zoals ze in België zeggen. Natuurlijk is de top-3 van vorig jaar: Pedersen, Senechal en Trentin present in het favorietenlijstje. Voeg daaraan toe de namen van onder meer Philippe Gilbert, Edward Theuns, Jasper Stuyven, Sep Vanmarcke en Greg van Avermaet en je weet dat er veel Belgen favoriet zijn zondag.

De Ier Sam Bennett gaat als sprinter proberen bij de eerste te zijn als er gesprint wordt voor de eindzege. Dat is overigens ook het plan van Elia Viviani, Arnaud D̩mare Alexander Kristoff, Jasper Philipsen, Bryan Coquard en Fernando Gaviria. Ook die sprinters zijn dus goed vertegenwoordigd in deze 83e editie van Gent РWevelgem. Een peloton vol met allerlei belangen, dat gaat zorgen voor een zeer interessante koers!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie