Momenteel jij en 233 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Wielrennen: De Ronde van Lombardije 2021

Wielrennen: De Ronde van Lombardije 2021

Het wordt ook wel de koers van de vallende bladeren genoemd: de Ronde van Lombardije. Dit jaar wordt de wedstrijd op zaterdag 9 oktober verreden in en rondom de Italiaanse stad Bergamo. Wie wordt de opvolger van de Deen Jacob Fuglsang die Il Lombardia in 2020 wist te winnen? Sporttribune.nl blikt vooruit op de laatste WorldTour koers van 2021. 

Historie Ronde van Lombardije

De Ronde van Lombardije is onlosmakelijk verbonden met de Italiaanse kampioenen Fausto Coppi en Gino Bartali.  Coppi is met vijf zeges (1946, 1947, 1948 en 1949 en 1954) recordhouder. Bartali (winnaar 1936, 1939 en 1940) hoort ook bij de mythische wielrenners die deze wedstrijd in het verleden wisten te kleuren.

In de afgelopen vijf jaar zagen we overwinningen van kanonnen als Vincenzo Nibali, Thibaut Pinot, Esteban Chaves en Fuglsang. Maar wij Nederlanders genoten vooral van de overwinning die Bauke Mollema in 2019 wist te boeken. Het was de eerste zege van een landgenoot sinds Hennie Kuiper in 1981 als eerste over de meet kwam.

Favorieten Ronde van Lombardije 2021

Voor de komende editie zijn er maar een handvol favorieten. Mollema hoort daar zeker bij, net als zijn ploeggenoot en voormalig winnaar Vincenzo Nibali.

De eerste topfavorieten komen echter uit het kamp van de Belgische formatie Deceuninck Quick Step. Wereldkampioen Julian Alaphilippe staat namens die ploeg aan het vertrek en krijgt de man in vorm Remco Evenepoel naast zich. Bovendien start de ploeg ook nog met schaduwfavoriet Joao Almeida.

Het Nederlandse team Jumbo Visma rekent vooral op Primoz Roglic. Ook Tadej Pogacar, tourwinnaar en landgenoot van Roglic, doet zaterdag een gooi naar winst in de Ronde van Lombardije 2021. Outsiders zijn: Michael Woods, Damian Gaudu en Simon Yates.

Topfavoriet Remco Evenepoel: “Ik heb nog steeds goede benen”

“Het is fijn om met zo’n goede ploeg aan de Ronde van Lombardije te starten. Ik heb nog steeds goede benen en de ploeg doet het ook goed. Het wordt plezant zaterdag.”

“Het doel is om met de ploeg Lombardije te winnen”

“Er zijn nog geen afspraken gemaakt. Het wordt een harde koers, je moet goede benen hebben om te winnen. Het wordt zaak om eerlijk te zijn met elkaar. Als ik een mindere dag heb, zal ik dat snel zeggen en omgekeerd zullen ook de andere jongens dat wel doen. Daar heb ik alle vertrouwen in. Het doel is om met de ploeg te winnen.”

Wanneer is de Ronde van Lombardije 2021

De Ronde van Lombardije 2021 wordt op zaterdag 9 oktober betwist. De koers wordt verreden rondom het bergachtige parkoers in Lombardije. De weersvoorspelling is goed, waardoor de renners niet gehinderd zullen worden door taferelen die Parijs – Roubaix (ont)sierde. Volg deze laatste grote wielerkoers van het jaar en al het andere wielernieuws vanaf de eerste rij via het Nederlandse online sportplatform Sporttribune.nl.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie