Momenteel jij en 97 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Wielrennen: Ronde van Zwitserland 2023

Wielrennen: Ronde van Zwitserland 2023

Het is de laatste meerdaagse rittenkoers voordat op 1 juli de Tour de France van start gaat. We hebben het over de Ronde van Zwitserland 2023. Deze wielerkoers geldt al jaren als voorbereiding op de Ronde van Frankrijk en ook dit jaar zullen meerdere toppers uit de Tour hun benen testen in het Alpenland. Sporttribune.nl blikt vooruit op de Ronde van Zwitserland 2023.

Statistieken Ronde van Zwitserland 2023

De Ronde van Zwitserland 2023 omvat acht etappes. De eerste is een tijdrit van 12,7 kilometer. Daarna volgen bijna alleen maar bergetappes. De zwaarste rit zal waarschijnlijk de derde zijn als er bovenop Villers-sur-Ollon gefinisht wordt.

Er wordt in de komende week gezocht naar een opvolger van Geraint Thomas. De Brit verloor vorige maand in de slottijdrit de Giro, maar zal dit jaar niet naar Zwitserland afreizen om zijn vorig jaar behaalde eindzege een vervolg te geven.

Favorieten Ronde van Zwitserland 2023

Omdat Thomas er niet is, mag ploeggenoot Narvaez zijn kans wagen. Ook Olympisch kampioen Tom Pidcock is ploeggenoot van Thomas en ook hij zal in Zwitserland als één van de favorieten van start gaan.

Naast de Grenadiers zijn er nog een heleboel andere coureurs die kans maken om deze rittenkoers naar hun hand te zetten. Zo verschijnen mannen als Remco Evenepoel, Wout van Aert, Gino Mader, Romain Bardet en onze eigen Wilco Kelderman met ambities aan het vertrek. Kelderman mag volgende maand ook meedoen aan de Tour. Hij vervangt daarin bij Team Jumbo Visma de geblesseerd geraakte Steven Kruijswijk.

Outsiders voor eindwinst zijn verder het duo van UAE: Jay Vine, Juan Ayuso aangevuld met mannen als Pello Bilbao (Bahrain) en Nelson Powless (EF).

Topfavoriet Remco Evenepoel: “We bekijken het dag per dag”

De Belg Remco Evenepoel wordt door velen gezien als de grootste kandidaat om deze wielerronde te winnen. Evenepoel zelf houdt echter een slag om de arm: “Ik kijk uit naar mijn terugkeer in het peloton. De twee tijdritten in de Ronde van Zwitserland zouden mij moeten liggen. Maar ik keer net terug van een ziekte, dus we bekijken het dag per dag.

“Vertrouwen in mooie resultaten”

De onzekerheid ligt vooral in de conditie en de vermogen om bergop met de beste mee te kunnen, zo vertelt Evenepoel op de ploegwebsite: “We zullen zien waar we uitkomen in de bergen, waar mijn ploeggenoten mij zoveel zullen steunen. Ik heb er al bij al vertrouwen in dat ik in Zwitserland mooie resultaten kan behalen. En daarnaast zal ook mijn teamgenoten helpen waar dat mogelijk is.”

Matthieu Heijboer (Team Jumbo Visma): “Wilco Kelderman is er klaar voor”

Namens Nederland zullen alle ogen gericht zijn op Wilco Kelderman. De klimgeit raakte vorige maand zwaar geblesseerd maar is inmiddels weer topfit, zo vertelt ploegleider Matthieu Heijboer: “Wilco Kelderman heeft zich in zijn trainingsopbouw volledig toegespitst op deze ronde. Hij trainde onlangs op hoogte, dus we kunnen spreken van een optimale voorbereiding. Hij is er klaar voor.

Tour de France

Dat Kelderman straks in juli als vervanger van Steven Kruijswijk moet opdraven in de Tour maakt voor deze Ronde geen verschil, zo blijkt uit de reactie van Heijboer op de site: “Dat hij straks ook de Tour de France gaat rijden verandert niks aan de doelen en ambities tijdens deze Ronde van Zwitserland”, aldus de ploegleiding van Tema Jumbo Visma tot besluit.

Wanneer is de Ronde van Zwitserland 2023

De Ronde van Zwitserland 2023 zal op zondag 11 juni van start gaan in Einsiedeln om vervolgens op zondag 18 juni te finishen met een individuele tijdrit over 25,7 kilometer van Sankt Gallen naar Abtwil.

Welke coureur pakt de eindzege en wie grijpen onderweg de bloemen door ritwinst te boeken in deze 86e editie van de Tour de Suisse, onderdeel van de UCI WorldTour? Volg het allemaal vanaf de eerste rij in het peloton door dagelijks langs te komen op Sporttribune.nl: het online wielernieuwskanaal van Nederland!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie