Momenteel jij en 59 anderen op onze sporttribune
Advertentie

WK Wielrennen 2022: Mathieu van der Poel grote kanshebber op wereldtitel

WK Wielrennen 2022: Mathieu van der Poel grote kanshebber op wereldtitel

Het internationale wielrennen staat deze week in het teken van het WK Wielrennen 2022. In het Australische stadje Wollongong wordt deze hele week gekoerst door mannen, vrouwen, junioren, nieuwelingen en aangepaste sporters. Maar het hoogtepunt zal op zondag 25 september plaatsvinden als de mannen wegrit voor eliterenners wordt afgewerkt. Sporttribune blikt vooruit op de wedstrijd van het WK Wielrennen 2022.

Statistieken WK Wielrennen

Het WK Wielrennen wordt al meer dan een eeuw lang georganiseerd. Het eerste WK werd namelijk al in 1921 gehouden. Gastheer was toen de Deense hoofdstad Kopenhagen. De wegrit voor de mannen stond toen alleen open voor amateurs. In 1927 werd een aparte wedstrijd ingericht voor de profs, die vanaf dat jaar onafgebroken op het programma staat van het WK. In het Duitse Nürburg werd de Italiaan Alfredo Binda de eerste wereldkampioen bij de profs.

Tot op heden wisten vijf renners het wereldkampioenschap drie keer te winnen: de Italiaan Alfredo Binda, de Belgen Rik Van Steenbergen en Eddy Merckx, de Spanjaard Óscar Freire en de Slowaak Peter Sagan. België wist tot op heden 26 WK’s te winnen, waarmee het koploper is in het eeuwige medailleklassement. Vorig jaar ging de wereldtitel naar de Fransman Julian Alaphilippe. Dylan van Baarle pakte namens Nederland het zilver door als tweede te eindigen.

Topfavoriet Mathieu van der Poel beleeft pechdag met Nederlands team

Voordat de wegwedstrijd van start gaat kwam topfavoriet Mathieu van der Poel afgelopen woensdag ook al in actie tijdens de team-relay. Een ploegentijdrit met twee mannen (Van der Poel en Bauke Mollema) en twee vrouwen (Annemike van Vleuten en Riejanne Markus).

Mathieu van der Poel: “Zondag weer knallen”

Nederland was vooraf één van de kanshebbers op de wereldtitel op dit onderdeel, maar maakte die status niet waar. Na een rit vol met pech eindigde het Oranje kwartet als vijfde. Van der Poel was na afloop teleurgesteld, maar is nog altijd vol vertrouwen voor de wegrit. “Het was helaas niet onze dag. Ons team eindigt, ondanks alle pech, als vijfde. Zondag weer knallen”, zo vertelt MVP.

Wanneer is het WK Wielrennen 2022 voor elitemannen?

Het WK is voor Van der Poel dus met pech begonnen, maar zondag is hij samen met Dylan van Baarle nog altijd een stevige kanshebber op eremetaal. Zelfs een wereldtitel is niet uitgesloten als er op zondag 25 september gestart wordt.

Kan Van der Poel de andere topfavorieten als Wout Van Aert, Michael Matthews, Remco Evenepoel en Tadej Pogacar de baas? Dan zou hij de eerste Nederlandse wereldkampioen wielrennen zijn na de winst van Joop Zoetemelk in 1985 (!). Volg het allemaal vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie