Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Het bobbeltje van Kim Lammers

Het bobbeltje van Kim Lammers

Als topsporter loop je het risico op een allerminst plezierige plek terecht te komen: De Blessurebank. Sporttribune spreekt met sporters tijdens de revalidatieperiode en zoekt ze weer op bij de officiële rentree. In de laatste aflevering van het eerste drieluik de officiële rentree van Kim Lammers (25). “Geloof me, met hockey heb ik nergens last van”.

De afgelopen twee dagen speelde je met Nederland de eerste twee wedstrijden om de Champions Trophy: jouw officiële terugkeer binnen de lijnen.
“Het ging boven verwachting goed, ook al had ik gehoopt op iets meer speelminuten. De eerste wedstrijd kreeg ik er vijftien in de eerste helft en twintig in de tweede helft. En vandaag speelde ik de eerste helft weer zo’n twintig minuten en de tweede helft tien minuten. Wat ik gekregen heb ging goed.”

Waar sta je nu?
“Qua fitheid zit het helemaal goed. Qua vorm moet ik gewoon accepteren dat ik een hele tijd eruit heb gelegen. Op de trainingen merk ik niet veel van vorm, maar rondom de wedstrijden speelt alles mee. De Champions Trophy is wel supermooi, ik geniet ervan.”

Speel je pijnvrij?
“Ik heb geen last en ben ook niet bang. Er heerst helemaal niks. Het schijnt dat ik tijdens de wedstrijd op mijn rechterschouder ben gevallen. Ik weet daar niets meer van.”

Waarom heb je vertraging opgelopen in de revalidatie?
“Ik kreeg een tegenslag met de hamstring. Op trainingen ben ik iets te fanatiek geweest, en kreeg ik een terugslagje. Het lichaam zei ‘Ho’. In goed overleg ben ik toen geremd door de medische staf.”

Hoe houdt de medische staf controle op jouw lichaam?
“Ik ben nu bij de fysiotherapeut, we hebben de avond vrijgekregen. Vandaag wilde ik alles nakijken. Zowel de fysio als ik zijn tevreden. De hamstringblessure is nu van anderhalve week geleden. En als je twee wedstrijden in twee dagen speelt en je hebt de tijd, is het zonde om alles niet even te checken.”

Je had door de blessure een bobbeltje op de schouder opgelopen. Hoe is het daarmee?
“Na wedstrijden zitten wij wel eens in ijsbadjes. Het is maar net hoe ik mijn arm houd, maar soms wordt er geroepen ‘Oeh, nu zie je het goed’. Ik kan nog niet tennissen en niet een bal bovenhands gooien, maar dat hoeft ook niet bij het hockey. Het is nu nog steeds niet heel lang geleden, we zitten op veertien weken. Ik laat het nu nog niet opereren. Eerst maar eens zien of ik er over een jaar nog last van heb.”

“De eerste tien weken heb ik wekelijks vooruitgang gevoeld, de laatste weken heb ik er minder last van. Ook al voel ik het nog steeds. Ik kan slapen op de schouder, en het voelt niet vervelend. Het is meer dat het bot voor mijn gevoel nog een beetje in de weg zit.”

En verder kun je alles?
“Opdrukken gaat met pijn,dus dat doe ik niet. Maar dat heb ik ook niet echt nodig, qua spierkracht zit ik echt op mijn oude niveau.”

In de wedstrijd tegen Duitsland speelde Naomi van As een bal hard en hoog voor het doel langs. Jij probeerde in een uiterste poging bij de bal te komen. Dat was niet geforceerd?
“Geloof me, met hockey heb ik nergens last van. Als ik dát niet kon, had ik niet gespeeld. In de trainingen maak je genoeg bewegingen en acties. Als het om hockey ga, kan ik alles.”

Maar je nam nog geen strafcorners.
“Dat is niet vanwege de blessure. Het is een keuze van de coach geweest. De tweede helft tegen Duitsland hadden we besloten de corner op mij te spelen, maar we hebben geen corner meer gehad.”

Nog even over de Champions Trophy: Naomi Van As is in topvorm. De gehele aanvalslinie van Nederland loopt met Sylvia Karres en Ellen Hoog goed. Je hebt op dit moment concurrentie genoeg.
“Het gaat in eerste instantie om het belang van het team. Natuurlijk wil ik er in het veld deel vanuit maken. Maar als Naomi van As goed speelt en kansen creëert is het ook goed. Als we de Champions Trophy maar winnen.”

De Champions Trophy is geen Olympische Spelen, geen WK. Maar toch een belangrijk toernooi?
“Het staat zeker hoog aangeschreven. Nu valt de Champions Trophy twee maanden voor het WK, en is dit in eerste instantie kijken waar we conditioneel staan. Maar natuurlijk willen we winnen. We gaan nu geen verstoppertje spelen.”

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie