Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Lammers: “Oranje honderd procent voor Trophy”

Lammers: “Oranje honderd procent voor Trophy”

Het Wagener Stadion in het Amsterdamse bos zal een belangrijke rol gaan spelen in de opmaat naar het wereldkampioenschap hockey voor de dames. De komende week wordt door zes toplanden de Champions Trophy afgewerkt en zal toch voornamelijk in het teken staan van voorbereiden. Oranjebondscoach Marc Lammers wil daar alleen niets van weten. “We gaan er honderd procent voor en dat zal ook voor de andere landen gelden.”

Bij de heren ligt het toernooi kort op het wereldkampioenschap, maar bij de dames is dat niet het geval. “We hebben nog negen weken voor het WK gaat beginnen en nu een piek leggen past prima in ons schema”, zo klinkt Lammers zeer overtuigend in zijn perspraatje voorafgaand aan het toernooi. Niet veel later ontkracht hij dit toch al gedeeltelijk. “We zullen alleen niet ten koste van alles de Trophy willen winnen. Het zou natuurlijk doodzonde zijn als er speelsters geblesseerd raken en dan het wereldkampioenschap missen. Dat blijft ten slotte het hoofddoel, winnen hier is meegenomen.” Als thuisland is het Nederlands team voor het publiek bijna genoodzaakt om volle bak te gaan en daar komt bij dat ze de laatste twee Trophy’s wonnen.

Behalve Nieuw-Zeeland zal Oranje louter wk-deelnemers tegenkomen. Lammers verwacht vooral veel van Australië. “Ze zijn fysiek erg sterk en hebben een ingespeelde ploeg. Alle dames hebben zich al een jaar verzameld in Perth en trainen negen keer in de week. We spelen de openingspartij tegen ze en dat komt goed uit, want een vlucht van de andere kant van de wereld speelt je dan toch nog parten. Zondagmiddag treffen we Duitsland, die tot twee weken geleden nog competitie speelde. Hoe fit deze ploeg al is, is dus de vraag.”

Na een rustdag wacht Nieuw-Zeeland. Lammers: “Door maar liefst zeven blessures hebben ze zich niet voor het WK geplaatst. Er zijn nu weer drie speelsters terug, al zullen ze nog altijd niet op volle oorlogssterkte zijn. China werkt naar de Olympische Spelen toe en is een land met veel potentie. Het is alleen wachten tot het er een keer uitkomt. Vaak lijkt het of ze te zwaar hebben getraind bij aanvang van een toernooi en hopelijk krijgen de trainers dat voorlopig nog niet door. De groepsfase sluiten we af tegen de nummer twee van de wereld Argentinië. Op zich een topper, al is het dan natuurlijk afwachten hoe de stand is. Zelf bulken ze van het zelfvertrouwen en noemden dit zelfs hun stadion. In 2001 wonnen ze namelijk hier de cup.”

Oranje moet het op de Trophy doen zonder de geblesseerde Maartje Scheepstra, Jiske Snoeks, Maartje Goderie en Nienke Kremers. Deze speelsters zullen vermoedelijk wel bij het WK aanwezig kunnen zijn. Door het selecteren van Eva de Goede (17 jaar) en Vera Vorstenbosch (19) kijkt de bondscoach al over het wereldkampioenschap heen, richting de Olympische Spelen. Dit ging dit toernooi ten kostte van Leonoor Voskamp. Lammers: “Op de afgelopen toernooien bleek dat we in verhouding te veel verdedigers bij ons hadden.”

Naast de jonge honden bestaat de groep ook uit een aantal ervaren speelsters. Eefke Mulder is er daar één van, al nam ze na de afgelopen Spelen afscheid bij Oranje. “Ik kwam toen in een opleidingstraject terecht en kon het niet combineren. Die is nu voorbij en ben ik weer beschikbaar voor het nationale team. Mijn werk staat in ieder geval tot het WK stil en als het allemaal goed gaat ga ik door tot de Spelen in 2008.”

Een steeds crucialer wordend onderdeel van het hockey is de strafcorner. Deze zal op dit toernooi nog wel eens wat problemen op kunnen leveren. Het nieuwe kunstgrasveld is nog vrij traag, waardoor direct bijna onmogelijk is. Bondscoach Lammers: “Nieuwe velden zijn altijd trager en dat wordt langzaam sneller. De verwachting was dat het nu al sneller zou gaan door een seizoen competitie, maar dat blijkt niet het geval. Uitlopers zijn in verhouding sneller bij de schutters dan de bal. Ze zijn er al met borstels overheen geweest, al is het nog steeds niet zoals we graag zouden zien. Dit toernooi zullen er vermoedelijk dan ook amper rechtstreekse schoten gelost kunnen worden uit de corner.”

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie