Momenteel jij en 89 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Marieke Dijkstra: “Dit is een droom”

Marieke Dijkstra: “Dit is een droom”

De Nederlandse zaalhockeysters zijn afgelopen weekeinde in Wenen toch wel onverwacht wereldkampioen geworden. Zelfs het team rekende daar allerminst mee. “Eerlijk gezegd niet. In november zijn we met een nieuwe groep begonnen. De voorbereiding was prima, maar ik ging er van uit dat alleen een halve finaleplaats misschien mogelijk zou zijn. Daarin gingen we ook steeds meer geloven tijdens het toernooi,” zegt Kampong-hockeyster Marieke Dijkstra in AD/Utrechts Nieuwsblad.

De Duitse dames waren torenhoge favoriet in Wenen. “Inderdaad, van een wereldtitel heb ik alleen maar kunnen dromen. Ik speel nu zes jaar bij Oranje. We kwamen nooit verder dan een tweede plaats. Een absoluut hoogtepunt. Meer succes in de zaal dan dit is niet mogelijk,” vervolgd de captain van Oranje.

Voor het toernooi waren alle veldinternationals van Oranje thuis gelaten. Achteraf geen verkeerde keuze. “De gouden medaille is daar het bewijs van. Het geeft anderen een kans. Door het drukke programma zou het ook niet mogelijk zijn geweest voor veldinternationals, maar ik vind niet dat de bond zich hier op moet vastpinnen. Als de veldinternationals een keer een rustig seizoen hebben, hoeven ze wat mij betreft niet uitgesloten te worden. Zeker voor de jongere talenten kan de zaal een prima ervaring zijn.”

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie