Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

De laatste week van het Eredivisie seizoen 2020 – 2021

De laatste week van het Eredivisie seizoen 2020 – 2021

Deze week vinden er maar liefst twee speelrondes plaats in de Eredivisie. Want zowel donderdag als zondag wordt er een volledig programma afgewerkt. Het zijn tevens de twee laatste speelrondes van dit seizoen en dat betekent dat de beslissingen deze week gaan vallen. Welke clubs halen Europees voetbal en welke clubs zullen er degraderen?

Strijden om Europees voetbal

Twee wedstrijden voor het einde van de competitie is er pas één ding zeker en dat is het kampioenschap van Ajax. De ploeg pakt daar de tweede landstitel in zeven jaar tijd mee. Voor de rest ligt er nog heel veel open. Achter Ajax strijden PSV en AZ om de felbegeerde tweede plek, die recht geeft op de tweede voorronde van de Champions League. PSV heeft één punt voorsprong op AZ en dus hebben de Eindhovenaren alles in eigen hand. PSV speelt nog tegen PEC Zwolle en FC Utrecht, terwijl AZ nog aantreedt tegen FC Groningen en Heracles. De club die als derde eindigt, mag komend seizoen starten in de derde voorronde van de Conference League.

Achter PSV en AZ lijkt Vitesse bijna zeker van plek vier, waarmee de Arnhemmers instromen in de vierde voorronde van de Europa League. Daarachter volgen Feyenoord, FC Utrecht en FC Groningen, die vrijwel verzekerd zijn van deelname aan de play-offs, waarmee een ticket kan worden verdiend voor de tweede voorronde van de Conference League. Om de belangrijke plek acht, die ook recht geeft op deelname aan de play-offs, strijden vooral Sparta en Heracles samen, maar ook Fortuna Sittard heeft zelfs nog een kleine kans.

Sparta heeft daarin op papier een klein voordeel. De Rotterdammers hebben evenveel punten als Heracles, maar beschikken wel over een beter doelsaldo. Terwijl Sparta nog tegen FC Utrecht en Heerenveen aantreedt, moet Heracles nog spelen tegen Feyenoord en AZ, op papier een stuk lastiger. Wellicht is het toch Fortuna dat straks als lachende derde de achtste plek opeist?

Promotie en degradatie

Onderin de ranglijst is er nog steeds geen enkele club zeker van degradatie en/of lijfsbehoud. Zowel RKC, Willem II, FC Emmen, VVV-Venlo en ADO Den Haag strijden nog met elkaar om degradatie te ontlopen. RKC heeft van deze clubs de beste papieren, maar ook zij zijn nog niet zeker van lijfsbehoud. Want de club die op plek zestien eindigt degradeert immers niet rechtstreeks, maar moet nog vol aan de bak in de nacompetitie om via die weg degradatie te ontlopen. VVV-Venlo heeft het op papier het moeilijkst, want de Venlonaren treden donderdag aan tegen Ajax. Voor FC Emmen liggen er kansen tegen SC Heerenveen en dat geldt ook voor RKC, dat aantreedt tegen FC Twente.

Bovendien strijden in de twee laatste speelrondes enkele concurrenten tegen elkaar. Komende donderdag spelen Willem II en ADO Den Haag tegen elkaar, terwijl zondag FC Emmen en VVV-Venlo tegenover elkaar staan. RKC krijgt het dan lastig tegen Feyenoord, terwijl er voor Willem II misschien kansen liggen tegen Fortuna Sittard.

Wanneer worden de duels gespeeld?

Kortom: donderdag kunnen er al veel beslissingen vallen, maar het kan ook aankomen op de allerlaatste speeldag van dit seizoen. Sinds tijden is de strijd om Europees voetbal en degradatie niet meer zo spannend geweest! We weten één ding zeker: zondag weten we zeker welke clubs er voorrondes mogen spelen in de Champions League, Europa League en Conference League. En we weten welke twee ploegen zijn gedegradeerd en welke ploeg via de nacompetitie gaat strijden om lijfsbehoud. Een spannende voetbalweek staat voor de boeg met de ontknoping in de Eredivisie!

Volg al het voetbalnieuws op Sporttribune.nl en lees alles over de Eredivisie ontknoping.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie