Momenteel jij en 99 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Darten: Cazoo Masters 2023

Darten: Cazoo Masters 2023

Het is eind januari en dus alweer tijd voor de Cazoo Masters 2023. Wie wint dit belangrijke darttoernooi en maakt gelijk een vliegende start in het nieuwe jaar? Kan Michael van Gerwen raak gooien op The Masters 2023? Sporttribune blikt vooruit!

Historie

The Dart Masters worden sinds 2013 gehouden. Het toernooi wordt georganiseerd door de PDC. Phil Taylor was in het openingsjaar de winnaar. James Wade volgde hem in 2014 op. Daarna was het de beurt aan Michael van Gerwen. De groene dartslegende uit Vlijmen won vijf keer op rij en is daarmee recordhouder. Na 2019 haalde MVG geen finale meer op The Masters. In 2020 won Peter Wright de eindstrijd van Michael Smith (11-10), in 2021 pakte Jonny Clayton de titel door Mervyn King te verslaan (11-8) en vorig jaar ging de winst naar Joe Cullen. Hij versloeg Dave Chisnall (11-9).

Cazoo Masters 2023: Het format

De Cazoo Masters 2023 is een invitatietoernooi en telt dus niet mee voor de Order Of Merit. Er wordt gespeeld in Legs. In de finale wordt er gespeeld om een ‘Best 0f 21’ Legs. De winnaar van die eindstrijd ontvangt het fraaie geldbedrag van 65.000 pond!

De Top 24 van de wereldranglijst wordt uitgenodigd voor The Masters en zij zullen dus ook allen aanwezig zijn als op 27 januari de Cazoo Masters 2023 in Milton Keynes beginnen.

Cazoo Masters 2023: De favorieten

Wie zijn dan die 24 darters en wie maken er kans om te winnen? Volgens de experts en bookmakers maakt onze eigen Michael van Gerwen de meeste kans om The Masters te winnen. MVG won het toernooi al vijf keer op rij (2014 tot en met 2019), maar wist de afgelopen jaren dus geen potten te breken.

Na Van Gerwen komt Michael Smith, de kersverse wereldkampioen darts. Hij gaat twee ex-kampioenen vooraf: Gerwyn Price en Peter Wright. Namens Nederland zullen ook Danny Noppert en Dirk van Duyvenbode een gooi doen naar de eindzege tijdens The Dart Masters 2023.

Michael van Gerwen: “Ik mis nog wat scherpte”

Michael van Gerwen verloor vorige week op de Nordic Masters van Peter Wright en baalde daar natuurlijk van. De Brabander maakt zich echter geen zorgen om zijn vorm. “Ik mis nog wat scherpte misschien, maar Wright speelde ook gewoon een goeie pot. Nu is het dus tijd om weer in vorm te komen voor de Masters, want daar wil ik weer vlammen.” 

Wanneer zijn de Cazoo Masters 2023

The Cazoo Darts Masters 2023 worden van 27 tot en met 29 januari gespeeld in Milton Keynes, Groot-Brittannië. In de Marshall Arena zal door de 24 spelers worden gestreden voor de titel. Kan Van Gerwen winnen en dus zijn zesde eindzege pakken? Volg het vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het online platform waar je altijd goed zicht hebt op het dartbord!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie