Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Darten: World Cup of Darts 2023

Darten: World Cup of Darts 2023

De beste dartslanden ter wereld komen deze week in actie tijdens het officieuze wereldkampioenschap darts voor landenteams. Het is officieus omdat er niet echt een wereldtitel te vergeven is, maar de World Cup of Darts is wél het grootste dartstoernooi voor landenteams van dit moment. Nederland zal als één van de favorieten aantreden. Michael van Gerwen en Danny Noppert zullen in actie komen voor ons land. Sporttribune.nl blikt vooruit op de World Cup of Darts 2023.

Statistieken World Cup of Darts 2023

De eerste editie van dit landentoernooi vond in 2010 plaats. Toen deden er nog (maar) 24 landen mee. Inmiddels zijn dat 32. Nederland en Engeland wonnen het toernooi het vaakst, maar in de laatste drie jaar wisten beide toplanden geen hoofdprijs te scoren. In 2020 ging de eindzege naar Wales en in 2021 werd de finale gewonnen door Schotland.

Vorig jaar wist Australië de eindzege te grijpen. Damon Heta en Simon Whitlock wisten verrassend de titel te pakken. In de finale versloegen de darters van Down Under Wales met 3-1.

Michael van Gerwen: “Zin om samen met Danny Noppert te gaan vlammen”

Michael van Gerwen sukkelde lange tijd met zijn vorm en met blessures, maar de laatste tijd is de ‘oude’ vorm weer terug en wint onze landgenoot weer mooie, grote toernooien: “Dat zorgt er ook voor dat ik ontzettend veel zin heb om samen met Danny (Noppert, red.) te gaan vlammen in de World Cup of Darts. In augustus neem ik even wat gas terug. Ik zal dan geen toernooien spelen. Met dat in gedachten zal ik er vol voor gaan in Frankfurt.”

“Je moet weten wat verliezen is voordat je kampioen kan worden”

Van Gerwen is in vorm en kijkt met vertrouwen uit naar de World Cup of Darts 2023: “Je moet weten wat verliezen is voordat je een groot kampioen kan zijn. De zevende Premier League titel en mijn toernooiwinst in de US Dart Masters mij enorm veel vertrouwen. Daar ben ik trots op en dat doet veel met me. Zeker ook de winst in Madison Square Garden, wat een locatie! Alleen Wembley kan dat nog overtreffen”, aldus een emotionele Van Gerwen na zijn winst in New York.

Wanneer worden de World Cup of Darts 2023 gespeeld?

De World Cup of Darts 2023 zullen beginnen op donderdag 15 juni. De finale zal vervolgens plaatsvinden op zondag 18 juni in de Eissporthalle. Hier wordt normaal alleen met schaatsen aan gesport, maar de ijsbaan in Frankfurt Am Main is voor gelegenheid omgebouwd tot dartsarena.

Gaat Nederland voor het eerst sinds 2018 weer met de winst aan de haal in dit officieuze darts wereldkampioenschap voor landenteams? Of komt er net als vorig jaar een verrassende winnaar? Volg alle dartsactie vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie