Momenteel jij en 111 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Michael van Gerwen wil ook vlammen op de World Matchplay 2023

Michael van Gerwen wil ook vlammen op de World Matchplay 2023

Michael van Gerwen is weer helemaal terug aan de top. Na wat magere jaren rijgt de Brabander dit jaar de zeges weer aan een rij. Vorige week wist hij de Poland Dart Masters te winnen en dat terwijl hij net hersteld was van een gebitsoperatie. MVG knalt echter gewoon door en gaat ook tijdens de World Matchplay 2023 voor niets minder dan eindwinst. Sporttribune blikt vooruit op dit altijd bijzondere dartstoernooi.

Statistieken World Matchplay 2023

Wat is er zo bijzonder aan dit toernooi? Het is één van de weinige toernooien op de PDC tour waarbij er gespeeld wordt om gewonnen legs en dus niet om gewonnen sets. Dat maakt het speciaal en zorgt elk jaar weer voor verrassende uitslagen.

De winnaar van vorig jaar was echter niet verrassend. Want niemand minder van Michael van Gerwen eiste toen de toernooiwinst op. MVG versloeg in de eindstrijd Gerwyn Price met 18-14. Het was voor Mighty Mike alweer zijn derde eindzege in de World Matchplay. Ook in 2015 en 2016 kroonde de Nederlander zich tot eindwinnaar. Recordhouder is hij daarmee nog lang niet, want dat staat op naam van Phil Taylor. De inmiddels gestopte Engelsman won dit toernooi maar liefst zestien keer!

Michael van Gerwen: “Ik ben gewoon niet te stoppen”

Michael van Gerwen maakt een roerige periode door. De veelwinnaar zit middenin allerlei operaties, speelt sinds kort met een beugel in zijn mond, maar blijft wél gewoon winnen. De Brabander is daar zelf misschien nog wel het meest verbaasd over. “Ik heb zware weken achter de rug en zit eigenlijk nog midden in mijn herstel. Ik hoopte vooraf dat het geen effect zou hebben op mijn spel, maar op dit moment ben ik gewoon niet te stoppen”, aldus Van Gerwen na winst in de finale van de Poland Darts Masters 2023.

“Als ik meedoe, wil ik het winnen ook”

Van Gerwen won dat toernooi afgelopen week door de Belg Dimitri van den Bergh kansloos te laten in de finale. MVG is dus in vorm en barst van het zelfvertrouwen: “Je moet opstaan en je moet vechten. Ik zeg altijd dat als ik ergens aan meedoe, dat ik het wil winnen ook”, aldus Van Gerwen die zelfs van zijn tegenstanders niks dan complimenten krijgt voor zijn huidige spel.

Wanneer worden de World Matchplay 2023 partijen gespeeld?

Het World Matchplay 2023 toernooi begint op zaterdag 15 juli en duurt tot en met zondag 23 juli. Er wordt gedart in de Winter Gardens gelegen in het Engelse Blackpool. Alle partijen zullen in de avonduren worden afgewerkt.

Volg alle actie tijdens de World Matchplay 2023 vanaf de eerste tribunerij via het online sportnieuwskanaal Sporttribune.nl en mis niks van de toptoernooien waarop Van Gerwen momenteel aan het vlammen is.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie