Momenteel jij en 85 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Darts: World Series finale Amsterdam

Darts: World Series finale Amsterdam

Van 29 tot en met 31 oktober wordt in de AFAS Live te Amsterdam de World Series of Darts Finals gespeeld. De top van de dartwereld strijdt in drie dagen om deze prestigieuze titel waarin 24 darters aan het bord komen om de prijzenpot van ruim 300.000 pond te verdelen. Sporttribune.nl blikt vooruit op de World Series finale in Amsterdam.

Statistieken World Series of Darts finals

Nummer één van de wereld én titelverdediger Gerwyn Price is de grootste naam op de deelnemerslijst, terwijl World Matchplay en wereldbekerwinnaar Peter Wright ook in Amsterdam aan de start verschijnt. Uiteraard zal ook Michael van Gerwen in onze hoofdstad acte de preseance geven! MVG verdiende zijn plekje door Nordic Darts Masters te winnen. Ook runner-up Fallon Sherrock doet mee, evenals de vier hoogst geplaatste niet-gekwalificeerde spelers van de PDC Order of Merit.

De Letse Madars Razma, die de kwartfinales van de Nordic Darts Masters bereikte, zal worden vergezeld door drie andere internationale uitgenodigde spelers om het wereldwijde karakter van het evenement te weerspiegelen, terwijl er ook nog vijf Nederlanders mogen meedoen in Amsterdam: Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode, Maik Kuivenhoven, Niels Zonneveld en Jeffrey de Zwaan.

Speelschema World Series of Darts finals

Het toernooi begint op vrijdag 29 oktober met de eerste ronde, voordat de werelds grootste dart topsterren – waaronder Van Gerwen, de winnaar van de World Series of Darts Finals van 2019 en regerend kampioen Gerwyn Price – op zaterdag 30 oktober in de tweede ronde instromen voor het echte vuurwerk in AFAS Live.

Het evenement wordt afgesloten met twee sessies op zondag 31 oktober. De kwartfinales zijn in de middag. De halve finales en finale van de World Series of Darts finals worden gespeeld in de avonduren.

Michael van Gerwen: “Ik weet dat ik beter kan dan in de EK finale”

Topfavoriet Van Gerwen hoopt in Amsterdam weer zijn oude niveau te kunnen tonen. Dat lukte tijdens de onlangs gespeelde EK bij vlagen prima. Maar in de eindstrijd moest hij (diep) buigen voor Rob Cross. Van Gerwen hoopt nu op betere tijden en heeft hoge verwachtingen van het toernooi in AFAS Live: “Ik speelde een verschrikkelijk slechte EK-finale. De dubbels vielen niet en de triples ook niet. Ik heb het gewoon niet laten zien daar, maar ik weet dat ik veel beter kan. Ach, soms zijn finales dramatisch.”

Van Gerwen: “Ik ga steeds beter gooien”

Inmiddels is de Vlijmenaar wel over die nederlaag heen en focust hij zich volledig op de komende partijen in Amsterdam: “Over het algemeen genomen ben ik de laatste tijd wel weer wat beter aan het gooien, dus dat is positief met het oog op de World Series of Darts finale in Amsterdam. Want daar wil ik echt weer goed zijn”, aldus een gemotiveerde Mighty Mike.

Volg dartnieuws via Sporttribune

Wil je niets missen van het internationale darten? En kan je er zelf niet bij zijn in Amsterdam als de World Series of Darts finals plaatsvinden? Volg dan het dartnieuws via Sporttribune.nl en lees vanaf je eigen stoeltje het nieuws over dit toernooi, Michael van Gerwen en alle andere topdarters van dit moment!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie