Momenteel jij en 77 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Premier League Darts 2022 Night 7 – Ahoy Rotterdam

Premier League Darts 2022 Night 7 – Ahoy Rotterdam

Op donderdag 24 maart is Ahoy Rotterdam het decor voor de Premier League of Darts. De gehele zevende speelronde wordt in onze havenstad gehouden en dat betekent dat alle wereldtoppers aanwezig zullen zijn. Sporttribune blikt vooruit op de Premier League Darts 2022 Night 7 in Ahoy Rotterdam.

Statistieken Premier League Darts 2022

De Premier League Darts 2022 begon in februari met de eerste speelronde. Deze dartcompetitie start jaarlijks op de eerste donderdag van februari en kent zestien speelronden die gehouden worden op verschillende locaties verspreid over het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Nederland en Duitsland. De zevende speelronde zal dus in Nederland worden afgewerkt.

Michael van Gerwen staat momenteel bovenaan. Na twaalf gespeelde wedstrijden, elke speelronde bestaat uit twee duels, heeft MVG acht overwinningen geboekt en vier nederlagen geleden. Dat leverde in totaal 14 punten op.

Tweede staat Peter Wright. De extravagante Schot won zeven partijen en verloor er tot nu toe vijf waardoor hij op twaalf punten staat. Jonny Clayton, de eindwinnaar van deze competitie in 2021, is derde met tien punten. Wereldkampioen en nummer één van de wereld Gerwyn Price is vierde met 9 punten uit tien wedstrijden en kan dus Van Gerwen passeren door in Rotterdam goed te scoren.

De finalisten van speelronde 6 in het Engelse Nottingham waren James Wade en Michael Smith. Wade staat ondanks die finaleplaats nog altijd zevende en één na laatste, Smit steeg naar de vijfde plek.

Michael van Gerwen: “Ontzettend veel zin in Rotterdam”

Michael van Gerwen is al een tijdje niet meer de nummer één van de wereld, maar lijkt langzaam maar zeker wel weer terug te kruipen naar de eerste plek in de Order of Merit, de wereldranglijst bij het darten. Mighty Mike kijkt dan ook uit naar het optreden in eigen land. Van Gerwen: “Mijn optreden in speelronde 6 in Nottingham was niet goed. Maar ik heb ontzettend veel zin om in Rotterdam te spelen. Ik voel me steeds beter en beter worden. Ik weet dat het niet lang zal duren voordat ik weer een groot toernooi ga winnen. Hopelijk is dat de Premier League.”

Wanneer is de Premier League Darts 2022 Night 7 in Rotterdam

Het Premier League Darts 2022 Night 7 in Rotterdam wordt op donderdag 24 maart gespeeld. De eerste partij in om kwart over 8, de laatste zal rond tien uur beginnen. Na Rotterdam Ahoy volgen nog avonden in Birmingham, Leeds, Manchester, Aberdeen, Dublin, Glasgow, Sheffield, Londen, Newcastle en Berlijn alvorens de finales zal worden betwist.

Volg al het dartnieuws over de Premier League of Darts en Michael van Gerwen vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het online sportplatform waar je altijd raak gooit!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie