Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Start tweede fase Premier League Darts

Start tweede fase Premier League Darts

Na een korte pauze wordt deze week de Premier League Darts 2021 hervat. Na de laatste speelavond – Judgement Night – zijn twee spelers afgevallen. De competitie gaat verder zonder Glen Durrant en Rob Cross, maar met Michael van Gerwen en koploper Nathan Aspinall. Wie schiet er in deel 2 van de Premier League Darts als beste uit de startblokken?

Statistieken

Nadat eind april op Judgement Night afscheid is genomen van Durrant en Cross hervat de Premier League Darts deze week met de overgebleven acht darters. Er wordt van woensdag 5 mei tot en met vrijdag 7 mei elke avond gegooid.

De Premier League Darts is inmiddels al negen speelronde onderweg. Nog voor het toernooi begon moest een topfavoriet afhaken: Wereldkampioen Gerwyn Price kreeg corona en mocht niet meedoen. James Wade was zijn vervanger.

Johnny Clayton had een bliksemstart en stond na vijf speelronde verrassend bovenaan. In het tweede deel kreeg Clayton echter bijna geen enkele pijl in de triple of dubbel, waardoor hij als een baksteen naar de bodem zakte. Uiterlijk werd hij toch nog vijfde na speelavond negen.

Ook Michael van Gerwen had moeite met zijn vorm. Hij worstelde met zichzelf en gooide tot tweemaal toe een verbetering van zijn laagste Premier League gemiddelde. Een absoluut dieptepunt noemde de darter uit Vlijmen dat zelf.

Bij het ingaan van deel twee van de Premier League Darts staat Aspinall aan de leiding. Gevolgd door de verrassend sterk spelende Dimitri van den Bergh. Van Gerwen staat derde en houdt James Wade net achter zich. Clayton, De Sousa, Wright en Anderson maken het deelnemersveld compleet.

Favorieten Premier League Darts

Vooraf werden mannen als Michael van Gerwen, Peter Wright en Nathan Aspinall als topfavoriet aangewezen. Inmiddels zijn de bakens hier en daar verzet. De namen die bovenin meedraaien zijn andere namen dan vooraf werd gedacht, maar er is natuurlijk nog van alles mogelijk in het restant van dit toernooi.

Michael van Gerwen: “Het vertrouwen is groot”

Voor Michael van Gerwen betekent de herstart van de Premier League Darts een kans om zichzelf opnieuw te ontdekken en weer toe te werken naar die absolute topvorm, die er eigenlijk al heel lang niet is. Van Gerwen: “In speelronde negen tegen Gary (Anderson, red.) speelde ik al een stuk beter dan in de wedstrijden daarvoor, maar er is nog een hoop werk te verrichten om weer helemaal op top niveau. Zo mis ik nog steeds te veel dubbels. Afgelopen tijd heb ik goed getraind en het vertrouwen is groot. Ik hoop dat ik deze week de lijn omhoog door kan trekken en dat ik aan het einde van deze week kan zeggen dat ik weer helemaal de oude ben.”

Nathan Aspinall: “Ik heb het naar me zin in deze Premier League”

Aspinall verraste zichzelf door in het slot van de vorige sessie punt na punt te scoren. Hij versloeg zelfs Van Gerwen: “Het blijft een geweldig gevoel om een topper als Michael (Van Gerwen, red.) te verslaan”, zei hij toen. Inmiddels kijkt ook hij weer vooruit en verheugt zich op de komende drie speelavonden: “Mijn vertrouwen is terug. Elke keer als ik dat podium op ga, denk ik dat ik weer ga winnen, ik heb het naar mijn zin in deze Premier League.”

Speeldata Premier League Darts

De komende Premier League Darts speelavonden vinden plaats in de Marshall Arena, gelegen in Milton Keynes (Engeland). Er wordt gespeeld op woensdag 5 mei, donderdag 6 mei en vrijdag 7 mei. Na dit drieluik wordt er een korte pauze ingelast, om vervolgens op 24 mei weer te hervatten in dezelfde Arena als deze week. Er zal dan vijf avonden lang gedart worden, waarbij de slotavond de play-offs zijn. Hiervoor plaatsen alleen de beste vier darters van de Premier League 2021 zich.

Volg al het dartnieuws en de Premier League Darts via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie