Momenteel jij en 93 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Premier League of Darts 2021

Premier League of Darts 2021

De darttoppers hebben zich deze week verzameld in het Engelse Milton Keynes. Zij spelen daar de eerste vijf competitieronden in de Unibet Premier League of Darts 2021. Organisator PDC nodigde tien spelers uit die in onderlinge duels gaan uitmaken wie zich plaatst voor de finale van de Premier League 2021. Gaat Michael van Gerwen de eindstrijd halen of zet één van de andere toppers hem de voet dwars? 

Premier League of Darts 2021

Tot nu toe speelde Van Gerwen twee wedstrijden. De eerste wedstrijd eindigde tegen de Belg Dimitri van den Bergh in 6-6. De tweede wedstrijd was de topper tegen Peter Wright. De Nederlander won met 7-2 van Snakebite en dat was zeer overtuigend van Mighty Mike.

Michael van Gerwen: “Ik ga de play-offs halen dit jaar”

Michael van Gerwen wist het toernooi al vijf keer te winnen. Bij winst in deze editie achterhaald hij recordwinnaar Phil Taylor, die zes titels achter zijn naam heeft staan. De vijfvoudig Premier League-kampioen wist zich vorig jaar niet voor de play-offs te plaatsen. Een scenario dat hem dit jaar niet gaat overkomen, zo vertelt hij vanuit Milton Keynes: ”Ik ben een positief ingestelde gozer en kijk liever snel weer vooruit. Dat ik de play-offs niet haal, laat ik me geen tweede keer gebeuren”, zo beloofde hij.

Prijzengeld Premier League of Darts 2021

Een uitnodiging voor de Premier League of Darts is niet alleen een hele eer. Het levert ook nog een bak geld op. Elke speler ontvangt voor het meedoen al 30.000. Dat is namelijk het bedrag wat de nummer tien van de ranglijst krijgt, terwijl de nummer negen van de eindschikking kan rekenen op 35.000 pond. Deze twee spelers moeten de Premier League Darts na de eerste seizoenshelft verlaten.

Voor de darters die de zogeheten ‘Judgement Night’ overleven ligt er minimaal 50.000 pond klaar. Bij het behalen van een halve finaleplek wordt het nog spelen in de Premier League nog veel lucratiever. De vier halve finalisten van 2021 krijgen allen minstens 80.000 pond op hun bankrekening bijgeschreven. In de eindstrijd wordt er aan de dartbord gestreden om de super grote hoofdprijs van maar liefst 250.000 pond, omgerekend een kleine drie ton! De winnaar van de reguliere competitie krijgt daarnaast nog een extra bonus uitgereikt van een fraaie 25.000 pond aan prijzengeld.

Speelschema Premier League of Darts 2021

Het speelschema voor de Unibet Premier League of Darts ziet er als volgt uit: tot en met 9 april wordt er nog dagelijks gegooid op de dartborden in Milton Keynes. De darters zijn dan vijf speelronden onderweg in de beste dartscompetitie ter wereld.

Het tweede blok van wedstrijden – in de Marshall Arena – wordt van 19 april tot en met 22 april gespeeld. Die laatste speeldag is ook gelijk Judgement Night, waarin dus een tussenstand wordt opgemaakt.

Het derde speelblok begint op 5 mei en duurt drie dagen. Na speelronden 10, 11 en 12 volgt er een korte pauze. Vanaf 24 mei wordt de draad weer opgepakt. Deze duurt tot en met 27 mei als de zestiende en laatste speelronde wordt gegooid. Op 28 mei starten de play-offs en wordt bekend wie Glen Durrant, de winnaar van 2020, opvolgt als winnaar van de Premier League of Darts.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie