Momenteel jij en 85 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Van Barneveld: “Op m’n top spelen om Taylor te kloppen”

Van Barneveld: “Op m’n top spelen om Taylor te kloppen”

Phil Taylor en Raymond van Barneveld staan tegenover elkaar in de finale van het PDC World Darts Championship. De droomfinale op voorhand kwam maar één moment echt in gevaar. Van Barneveld stond met 3-0 achter tegen Colin Lloyd, maar won zijn tweede ronde partij nog op sensationele wijze.

In dertien edities in Purfleet bereikte Taylor altijd de finale en won elf maal. De dertienvoudig wereldkampioen neemt het op tegen de viervoudig kampioen Van Barneveld. Hij stapte in februari over van de BDO naar de PDC. Vijf maal eerder troffen de twee elkaar dit jaar. Tijdens de Premier League werd het eenmaal 7-7 en won Taylor met 8-6. Daarna was de Nederlander de sterkste op het UK Open en de Las Vegas Desert Classic.

De laatste ontmoeting was in Dublin op de Grand Prix, waar Taylor overtuigend won. “Ik heb in februari tegen mezelf gezegd dat het fantastisch zou zijn om op het wereldkampioenschap te schitteren”, zo laat Barney weten op de officiële site van de PDC. “Taylor was de grootste reden voor mij om over te stappen naar de PDC. Het is dan ook een mooi vooruitzicht, al weet ik dat op mijn absolute top moet spelen om hem te kunnen kloppen.”

De Engelsman kijkt zelf ook uit naar de confrontatie. “Dit is denk ik de finale waar iedereen op gehoopt heeft. Er zitten veel verhalen aan de partij. Het zal een echt gevecht worden. We hebben beide hard gewerkt om hier te staan.”

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie