Momenteel jij en 83 anderen op onze sporttribune
Advertentie

WK Darts 2023: Michael van Gerwen topfavoriet!

WK Darts 2023: Michael van Gerwen topfavoriet!

Michael van Gerwen is de topfavoriet voor eindwinst als op donderdag 15 december het WK Darts 2023 van start gaat. Onze landgenoot won de wereldtitel voor het laatste in 2019, maar is de laatste maanden weer in topvorm. De kans dat hij weer gaat schitteren in Alexandra Palace is dan ook groot. Sporttribune.nl blikt vooruit op het WK Darts 2023!

Statistieken WK Darts 2023

Het PDC World Darts Championship werd in 1994 in het leven geroepen als tegenhanger van The Embassy, het WK darts dat door de BDO werd georganiseerd. In no-time werd het PDC World Darts Championship hét officiele wereldkampioenschap darten. Het was met name dartslegende Phil Taylor die daarvoor zorgde.

Phil Taylor domineerde vanaf de eerste uitgave het Ladbrokes PDC World Darts Championship: Taylor stond vanaf die eerste editie tot en met 2007 (!) jaar na jaar in de finale. Taylor won het toernooi in die tijd elf keer. Hij zou uiteindelijk veertien keer de beste darter ter wereld worden.

Vanaf de editie van 2019 telt het toernooi 96 deelnemers. Dit is gedaan om de deelname van internationale darters te bevorderen. Michael van Gerwen won in dat jaar zijn derde en voorlopige laatste wereldtitel.

Michael van Gerwen: “Ik zie mezelf als topfavoriet”

Michael van Gerwen was een tijdje flink uit vorm, onderging een operatie aan zijn hand, maar lijkt nu weer helemaal terug aan de top. Hij verwacht dat ook een belangrijke rol te kunnen spelen op dit WK. “Mentaal ben ik sterker dan vijf jaar geleden”, vertelt de nummer drie van de wereld. “Ik voel me goed en heb de afgelopen maanden heel goed staan spelen. Dat wil ik ook laten zien op het WK.”

Druk

MVG is dan ook niet voorzichtig in zijn ambities voor het WK Darten 2023. Sterker nog: hij stelt dat als hij niet wint, dat een hevige teleurstelling zou zijn. “Ik zie mezelf als topfavoriet. Dat geeft druk, maar dat hoort erbij. Het betekent dat ik goed gepresteerd hebt voordat dit WK begon.”

Peter Wright: “Van Gerwen favoriet? Al lang niets meer laten zien op WK”

Peter Wright won begin 2022 de wereldtitel en staat ook nu weer vol zelfvertrouwen aan het bord: “Ik zal het goed doen. Ik maak me geen zorgen over de loting, ik moet gewoon spelen tegen degene die voor me staat. Ik weet wat ik moet doen om het te winnen, dan haal ik begin volgend jaar de Sid Waddell Trophy (naam van de hoofdprijs voor de winnaar, red.) weer op. Dat Van Gerwen favoriet is? Ik zou ook favoriet zijn als ik vier toernooien had gewonnen. De bookmakers hebben daarin gelijk. Maar je moet uiteindelijk leveren op het podium in Alexandra Palace en hij heeft het op dat podium al heel lang niet meer laten zien.”

Wanneer is het WK Darts 2023?

Het WK Darts 2023 begint op donderdag 15 december en duurt tot en met maandag 2 januari. De locatie is – zoals altijd – Alexandra Palace in Londen. De inzet in Ally Pally is ruim 2,5 miljoen prijzengeld waarbij de winnaar ruim een half miljoen op zijn rekening mag bijschrijven!

Gaat Van Gerwen winnen of pakt Wright weer de hoofdprijs? Wat kan 2021 winnaar Gerwyn Price en hoe doen de andere Nederlanders het op dit WK Darten 2023? Volg al het dartsnieuws en de verrichtingen van Michael van Gerwen op het WK Darts vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie