Momenteel jij en 87 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Darts: World Grand Prix 2022

Darts: World Grand Prix 2022

Deze week wordt Darts World Grand Prix 2022 gehouden. Wie gooit de winnende pijl? Kan Michael van Gerwen toeslaan? De World Grand Prix duurt van maandag 3 oktober tot en met zondag 9 oktober. Sporttribune blikt vooruit op dit bijzondere dartstoernooi op de toernooikalender!

World Grand Prix 2022

Dit toernooi wordt sinds 1998 gespeeld en wijkt op veel punten af van de normale dartstoernooien op de internationale dartskalender. In tegenstelling tot het gebruikelijke 501-spel kent de World Grand Prix een alternatief spelconcept: de deelnemers dienen iedere leg te openen en te beëindigen met een dubbel (of bullseye); zo kan het dus voorkomen dat een speler een leg uitgooit zonder dat de tegenstander eraan is begonnen.

Tot 2007 kwalificeerde na afloop van het toernooi de top-6 van de PDC-ranking zich voor de Premier League Darts. Tegenwoordig worden deze plaatsen, inclusief de twee wildcards, na het World Darts Championship verdeeld.

Favorieten

Volgens de experts is Gerwyn Price de grote favoriet, maar ook Michael van Gerwen staat weer hoog in de kanshebberslijstjes. Titelverdediger Jonny Clayton veroverde in 2021 de titel door 2020 kampioen Price met 5-1 te verslaan. Clayton behoort mede hierdoor ook tot de favorieten.

En dan zijn er nog een hele bult outsiders. Denk hierbij aan onze landgenoot Dirk van Duijvenbode, maar ook aan mannen als Peter Wright, Gary Anderson, Daryl Gurney, Dimitri van den Bergh uit België en James Wade. Zij kunnen allen op een goede dag van iedereen winnen en dus ook een gooi doen naar winst in deze BoyleSports World Grand Prix 2022.

Priestley: “Peter Wright gaat dit toernooi winnen, Gary Anderson aan eind van latijn”

Voormalig topdarter Jason Priestley blikt ook vooruit op de World Grand Prix van dit jaar en gooit er een aantal verrassende namen uit als favoriet. “Je kan Michael van Gerwen en Michael Smith niet uitvlakken. Ook Dave Chisnall behoort tot de kanshebbers na het winnen van de Belgian Darts Open. Maar ik denk dat Peter Wright het toernooi wint. Het is één van de toernooien die nog ontbreekt op zijn palmares.”

Het vervolgt met de constatering dat de Schot Gary Anderson, tegenstander van Michael van Gerwen in de openingsronde, geen potten meer gaat breken: “Ik ben bang dat Gary Anderson kansloos is voor de titel. Ik denk dat hij aan het einde van zijn Latijn is met darten”, aldus Priestley n gesprek met BoyleSports Darts Betting.

Wanneer is de World Grand Prix 2022

De World Grand Prix wordt dit jaar van maandag 3 oktober tot en met zondag 9 oktober gehouden. Het dartbord is ditmaal opgehangen in de Morningside Arena te Leicester. De prijzenpot bij het toernooi in Leicester bedraagt liefst 600.000 Engelse pond!

Dan loont het nog eens de moeite om een pijltje te gooien! Volg al het dartnieuws via de eerste rij via het online sportnieuws platform Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie