Momenteel jij en 41 anderen op onze sporttribune
Advertentie

World Match Play 2021: Michael van Gerwen kijkt uit naar volle zalen

World Match Play 2021: Michael van Gerwen kijkt uit naar volle zalen

Op zaterdag 17 juli begint de wereldtop in het darten aan de BetFred World Matchplay. In het Engelse Blackpool worden acht dagen lang pijlen gegooid in de hoop de hoogste scores te behalen. Wie gooit de games met de minste pijlen uit en wint daarom de World Match Play 2021? Is Michael van Gerwen goed genoeg om de titel te pakken of gaan zijn concurrenten er met de winst vandoor? 

Deelnemers World Match Play 2021

De World Matchplay 2021 wordt de 28e editie van de World Matchplay. Het toernooi wordt georganiseerd door de PDC en wordt gehouden van 17 tot en met 25 juli 2021 in de Winter Gardens, Blackpool. Regerend kampioen is Dimitri van den Bergh. De beker waar om gestreden wordt, is de Phil Taylor Trophy.

De top 16 van de PDC Order of Merit op 10 juli worden geplaatst. De overige 16 plaatsen gaan naar de top 16 niet-gekwalificeerde spelers van de PDC ProTour Order of Merit, zij zijn ongeplaatst. Zo komen we op 32 topdarters bestaande uit: Gerwyn Price, Peter Wright, Michael van Gerwen, James Wade, Rob Cross, Gary Anderson, Michael Smith, Dimitri van den Bergh, Dave Chisnall, José de Sousa, Nathan Aspinall, Glen Durrant, Krzysztof Ratajski, Daryl Gurney, Joe Cullen en Jonny Clayton (allen geplaatst).

En als ongeplaatste spelers doen dus de volgende zestien spelers mee: Brendan Dolan, Devon Petersen, Damon Heta, Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode, Ross Smith, Stephen Bunting, Mervyn King, Luke Humpries, Gabriel Clemens, Vincent van der Voort, Ryan Searle, Ian White, Calian Rydz, Chris Dobey en onze landgenoot Jermaine Wattimena.

Favorieten World Match Play 2021

Van de 32 zijn er maar een paar die echt aanspraak kunnen maken op eindwinst. Natuurlijk wereldkampioen Price en Van Gerwen, maar ook Wright en titelverdediger Van den Bergh. Outsiders zijn Aspinall, Anderson en Van Duijvenbode. Als dark horse wordt José de Sousa naar voren geschoven. De Portugees wist al eerder te verrassen tijdens soortgelijke toernooien en kan daarom niet worden uitgevlakt.

Speelschema Blackpool

De World Match Play 2021 wordt in het Engelse Blackpool gespeeld. De eerste wedstrijden in de Winter Gardens worden op zaterdag 17 juli gespeeld. De laatste pijlen worden gegooid op zondag 25 juli. De toppers komen pas op 19 juli voor het eerst in actie.

Michael van Gerwen: “Eindelijk weer in volle zaal”

Michael van Gerwen is er alvast klaar voor. Hij neemt het dus pas aanstaande maandag op tegen de Australiër Damon Heta. “Ik kijk er enorm hard naar uit om eindelijk nog eens een groot toernooi voor een volle zaal te kunnen spelen. In het begin zal het wel wat vreemd aanvoelen. Tijdens de laatste speeldagen van de Premier League zat er ook wel wat volk in de zaal, maar dat is nog niets vergeleken met een volle Winter Gardens”, aldus van Gerwen in zijn vooruitblik. “Ik speel beter met fans erbij”

Van Gerwen jaagt op de derde World Match Play titel

De 32-jarige Nederlander won de World Match Play in 2015 en 2016. Dit jaar hoopt hij voor een volle zaal in de Winter Gardens zijn derde titel te pakken: “Ik speel beter met fans in de zaal, de voortekenen zijn dus wel goed.”

Volg al het nieuws over darten, Van Gerwen en de World Match Play vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2023. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie