Momenteel jij en 85 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Formule 1: Grand Prix Qatar 2021

Formule 1: Grand Prix Qatar 2021

Voor de derde week op rij gaan de Formule 1 coureurs de baan op om te strijden om de overwinning en WK punten. Vorige week won Lewis Hamilton en in de eerste race van deze tripple header zwaaide Max Verstappen met de bloemen. Wie wint deze Grand Prix Qatar 2021? Sporttribune blikt vooruit op de twee na laatste race van dit jaar!

Statistieken Grand Prix Qatar

Nog nooit reden er Formule 1 wagens in Qatar om WK punten. Er wordt gereden op het Losail International Ciccuit, dat normaal gesproken gebruikt wordt voor MOTOGP races. Het ruim 5,5 kilometer traject zal eenmalig worden ingezet voor een Formule 1 race, want vanaf 2023 is Qatar voor minimaal tien jaar lang gastheer van een F1 race op een nog te bouwen gloednieuwe baan.

De race in Qatar zal in het donker worden verreden, waardoor Nederlandse racefans gewoon zondagmiddag kunnen aanschuiven. De coureurs rijden hun rondjes in het donker, omdat het in Qatar twee uur later is dan bij ons.

Favorieten Grand Prix Qatar 2021

De race-experts zetten Hamilton bovenaan in de favorietenlijstjes voor de Grand Prix Qatar 2021. Het is was lastig om een echte favoriet aan te wijzen omdat het de allereerste keer dat er een F1 race plaatsvindt in Qatar. Daarom baseren de kenners zich op de uitslag van vorige week. Hamilton won en Verstappen werd toen tweede. Onze landgenoot staat in de polls voorafgaand aan de race ook tweede.

De teamgenoten van Hamilton en Verstappen staan op de plaatsen drie en vier bij de F1-kenners. Valtteri Bottas (Mercedes) houdt Sergio Perez (Red Bull Racing) nipt achter zich. Het tweetal heeft in de voorbeschouwingen al een straatlengte voorsprong op de rest van het veld. Onder aanvoering van Charles Leclerc (Ferrari) moet de rest dus proberen het viertal bij te houden en het waar mogelijk moeilijk te maken.

Max Verstappen: “Altijd spannend om op een nieuwe baan te racen”

“Het is een nieuw circuit en we zijn er nog nooit geweest, dus ik ben benieuwd hoe het is om op het circuit te rijden. Het is altijd spannend om op een nieuwe baan te racen. Hopelijk kunnen we er goed presteren. Het ziet er in ieder geval altijd cool uit als we de MotoGP daar zien racen!”

“Baan op simulator al gereden”

Omdat Qatar voor alle F1-teams onbekend is, maakt het lastig om te voorspellen wie er goed uit de verf gaat komen. Verstappen durft ook geen prognose af te geven. “Het is op dit moment moeilijk te zeggen, maar laten we kijken zodra we daar aankomen. Ik heb even op het circuit gereden in de simulator om de bochten door te krijgen, maar het wordt goed om het circuit in het echt te zien. De trainingen zullen voor iedereen natuurlijk heel belangrijk zijn om op snelheid te komen en de afstelling van de auto te begrijpen.”

Wanneer is de Grand Prix Qatar

De op twee na laatste race van dit seizoen wordt op zondag 21 november verreden. De Grand Prix Qatar zal in de avonduren plaatsvinden op het Losail International Circuit. Voor F1-fans in Nederland betekent dat er ‘gewoon’ om 15:00 uur gestart gaat worden zondag. Ook de kwalificaties en vrije trainingen zijn overdag te volgen. Check Sporttribune.nl voor al het F1-nieuws over Verstappen, Hamilton en de Grand Prix Qatar.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie