Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Max Verstappen op jacht naar achtste seizoenszege in GP Groot Brittannië 2023

Max Verstappen op jacht naar achtste seizoenszege in GP Groot Brittannië 2023

De Grand Prix Groot Brittannië 2023 is de tiende race van het seizoen. Max Verstappen won in de voorgaande races al zeven keer. Op het circuit van Silverstone gaat de Zuid-Limburger op jacht naar zijn achtste zege. Sporttribune.nl blikt vooruit op het volgende Formule 1 spektakel van dit seizoen: de Grote Prijs van het Verenigd Koninkrijk.

Statistieken GP Groot Brittannië 2023

De race wordt samen met de Grand Prix van Italië onafgebroken georganiseerd sinds het ontstaan van de Formule 1 in 1950 en het was de eerste race tijdens dat eerste jaar waarin er om de wereldtitel Formule 1 werd gestreden.

Niet geheel toevallig is een Engelsman recordhouder qua overwinning op deze 5,891 kilometer lange baan. Lewis Hamilton won deze race al acht keer. Vorig jaar kwam Hamilton er niet aan te pas. De Brit eindigde als derde. De zege ging verrassend genoeg ook niet naar Verstappen. Het was diens stalgenoot Sergio Perez die beslag legde op de tweede plaats. En wie won er dan? Dat was de Spanjaard Carlos Sainz junior.

Verstappen kende die dag een flinke dosis pech. Het team dacht dat de Nederlander een lekke band had toen hij in leidende positie de pitstraat in moest rijden. Het probleem bleek echter groter, waardoor Verstappen veel tijd verloor en uiteindelijk pas als zevende over de streep reed.

Max Verstappen: “Silverstone wordt weer episch mooi”

Max Verstappen heeft tot nu toe dus nog geen gelukkig huwelijk kunnen sluiten met de Britse GP. Verstappen won de race nog nooit en maakte zelfs mee dat iedereen hem uitfloot toen hij in gevecht met Hamilton was om de wereldtitel. Toch heeft Max zin in de komende race: “Het was geweldig om vorige week op de Red Bull Ring te winnen. Maar ook Silverstone wordt weer episch. Het is altijd fantastisch mooi om daar te racen. Maar we weten wat voor obstakels er daar zouden kunnen zijn. We hebben gezien wat daar vorig jaar gebeurde toen ik te maken kreeg met pech.”

Mark Webber

Daarnaast is Silverstone natuurlijk ook een belangrijke race voor het Oracle Red Bull Racing team. Teambaas Christian Horner: “We hebben hier niet gewonnen sinds Mark Webber in 2012 de zege greep. Hierdoor is het komende zondag voor het team ook echt een grote race op de Formule 1 kalender van dit jaar.”

Wanneer is de GP Groot Brittannië 2023

De Grand Prix Groot Brittannië wordt verreden op het circuit van Silverstone. Deze baan is 5,891 kilometer lang en bevat 18 bochten. Over deze baan zal van vrijdag 7 tot en met zondag 9 juli de Formule 1 haar races rijden. Op vrijdag zijn dat de vrije trainingen, op zaterdag de kwalificatie en op zondag 9 juli de race zelf.

Vanwege het tijdschil met Engeland start de race dit keer niet om 15:00 uur, maar om 16:00 uur Nederlandse tijd. Mis niks van de F1 actie en schakel door naar de hoogste versnelling op je virtuele stadionstoeltje in de snelste Sporttribune van Nederland: Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie