Momenteel jij en 57 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Krijgt recordjacht Max Verstappen vervolg in GP Hongarije 2023?

Krijgt recordjacht Max Verstappen vervolg in GP Hongarije 2023?

Max Verstappen staat op zondag 23 juli wederom als topfavoriet aan de start van een Formule 1 race. Tijdens de GP Hongarije 2023 kan onze landgenoot opnieuw op recordjacht. Bij winst schuiven zijn prestaties nog hoger op in de rangorde van de geschiedenisboeken. Kan Verstappen weer iedereen zijn achtervleugel laten zien en winnen op de befaamde Hungaroring? Sporttribune.nl blikt vooruit op de GP Hongarije 2023.

Statistieken GP Hongarije 2023

In 1986 besloot de FIA, de internationale autosportbond, om Hongarije toe te voegen aan de racekalender. Dat bleek een wijs besluit. De Braziliaan Nelson Piquet, destijds één van de toppers in de Formule 1, won de race. En daarmee werd een indrukwekkende erelijst geopend. Na Piquet zouden mannen als Ayrton Senna, Nigel Mansell, Damon Hill, Michael Schumacher, Jacques Villeneuve, Kimi Raikkonen, Lewis Hamilton en Sebastian Vettel zich ook melden op de erelijst.

Sinds vorig jaar staat er ook een Nederlander bij het indrukwekkende lijstje winnaar in Hongarije. Uiteraard is dit niemand minder dan Max Verstappen. Onze landgenoot wist in de jaren ervoor geen successen te boeken op de Hungaroring, maar daar kwam in 2022 dus verandering in. Mede dankzij die zege start Max komende zondag ook weer als topfavoriet.

Max Verstappen: recordbreker!

Inmiddels staat Verstappen in de sportwereld bekend als recordbreker. Niet alleen persoonlijk, maar ook voor Oracle Red Bull Racing, het team waardoor de Limburger uitkomt. Na de overwinning van vorige week op Silverstone staat de teller qua zeges op een rij al op elf. In Hongarije zou dat dus bij winst van Verstappen of Sergio Perez al op twaalf kunnen komen.

Max Verstappen: “Hopelijk minder last van bandenslijtage in Hongarije”

Toch is Verstappen zelf nog altijd niet 100 procent tevreden over de auto en zijn prestaties. “Nou, het reduceren van drag, langzame bochten, medium-speed bochten, snelle bochten en de werking van onze DRS mag beter. Ook hoop ik dat we in Hongarije minder last hebben van bandenslijtage!”, aldus de altijd kritische Limburger.

“Hungaroring compleet ander circuit”

In Hongarije moet Verstappen waarschijnlijk vooral rekening houden met McLaren. En dat is gezien het seizoensverloop tot nu toe best verrassend. “Dat is voor mezelf ook best verwarrend. Het lijkt wel alsof er ieder weekend een ander team achter ons staat. Ik denk dat het vooral komt doordat het zo dicht bij elkaar zit. Als je de auto dan net in het juiste window krijgt voor een bepaald circuit, kun je meteen een groot verschil maken. Daardoor kan ik nu ook nog niet voorspellen wie in Hongarije het snelst of het tweede team gaat zijn. Tot nu is de stabiele factor gelukkig wel dat wij steeds bovenaan staan en dat is natuurlijk het allerbelangrijkste voor ons, maar zoals gezegd is Hongarije weer een compleet ander circuit.”

Wanneer is de GP Hongarije 2023

De GP Hongarije 2023 wordt op zondag 23 juli verreden. De voorlaatste race voordat ook de Formule 1 coureurs met zomervakantie gaan start om 15:00 uur Nederlandse tijd.

De eerste vrije trainingen worden op vrijdag 21 juli vanaf 13:30 uur afgewerkt, terwijl de kwalificatie op zaterdag 22 juli om 16:00 uur begint.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie