Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Formule 1: Grand Prix België 2023

Formule 1: Grand Prix België 2023

De laatste race voor de zomervakantie wordt om de hoek gehouden, namelijk in België. Op het circuit van Spa Francorchamps gaat Max Verstappen op zoek naar zijn zoveelste overwinning van dit nu zeer succesvolle Formule 1 seizoen. Duurt de zegereeks van onze Max ook voort in België? Sporttribune.nl blikt vooruit op de Formule 1 Grand Prix België 2023.

Statistieken Grand Prix België 2023

Max Verstappen is al twee jaar op rij de beste in de Grand Prix van België. Zijn machtsvertoon dit seizoen is ongekend en dus is het niet meer dan logisch dat bijna iedereen verwacht van de leider in het wereldkampioenschap ook de Grand Prix België 2023 gaat winnen.

Maar zo vanzelfsprekend is dat niet. Verstappen behaalde bijvoorbeeld zaterdag niet de pole position in de GP Hongarije. Vorig jaar startte de Red Bull Racing coureur zelfs achteraan in België en dus lijken er langzaam wat scheurtjes in het Verstappen’ bastion te komen.

Max Verstappen: “Zondag de perfecte race”

Hoewel het dus niet helemaal vanzelf ging, pakte Verstappen in Hongarije toch weer de zege en greep daarmee zijn achtste overwinning op rij! Zelf vond hij de GP Hongarije dan ook één van de beste uit zijn loopbaan: “Dit was zo ongeveer de perfecte zondag. Het begon al bij de start, toen we goed weg kwamen van de lijn, voor de verandering. Daarna konden we prima op onze banden letten en elke stint onze voorsprong uitbreiden. De auto was echt geweldig om in te rijden deze race, dus de balans die ik op zaterdag had werkte op zondag heel goed”, lacht hij breeduit in de Nederlandse media.

Het ziet ernaar uit dat het een regenachtig weekend wordt

Nu volgt Spa, één van de favoriete banen van de in België geboren Verstappen: “België is zelfs mijn favoriete circuit. Daar kijk ik naar uit. Het ziet ernaar uit dat het een regenachtig weekend wordt, dus we zullen zien wat voor invloed dat heeft, want dat maakt het altijd een beetje interessanter en chaotischer. Het zal interessant zijn om te zien hoe onze auto zal presteren in de bochten met hogere snelheden.”

Wanneer is de Grand Prix België 2023

De race van de Grand Prix België 2023 wordt op zondag 30 juli verreden. Het is de laatste racedag voor de zomervakantie. Het raceweekend begint echter al op vrijdag 28 juli met de vrije trainingen. Op zaterdag volgt dat de kwalificatie.

Dit is een vrij gebruikelijk tijdschema in de Formule 1, maar de FIA maakte vandaag bekend dat vanaf 2024 er ook races op zaterdag gehouden zullen worden. De kalender zal er dan dus een stukje anders uit komen te zien.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie