Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Max Verstappen gaat voor record in GP Oostenrijk 2023

Max Verstappen gaat voor record in GP Oostenrijk 2023

Max Verstappen wist tot nu toe drie keer de Grand Prix Oostenrijk te winnen. De coureur van Oracle Red Bull Racing staat daarmee op gelijk hoogte met racelegende Ayrton Senna. Bij winst van Verstappen in de GP Oostenrijk 2023 wordt onze landgenoot de enige recordhouder en dat is op het thuiscircuit van Red Bull natuurlijk een geweldig vooruitzicht. Sporttribune.nl blikt vooruit op de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk.

Statistieken GP Oostenrijk 2023

De GP Oostenrijk 2023 is de negende race van het Formule 1 seizoen 2023. Max Verstappen start als de gedoodverfde favoriet. De Limburgse zoon van oud-coureur Jos Verstappen won dit jaar al zes races en eindigde in alle wedstrijden op het podium.

Op de Red Bull Ring zal Verstappen zijn bolide goed kunnen testen, want het 4,3 kilometer lange parkoers is op maat gemaakt voor zijn auto. De tien bochten in de baan zorgen ervoor dat er ook voldoende acceleratiemomenten en inhaalmogelijkheden zijn voor de altijd vol gas rijdende Max Verstappen.

Max Verstappen: “Oostenrijk voelt als een soort thuisrace voor mij”

De Nederlander is zelf zeer te spreken over de aankomende race in Oostenrijk. Sterker nog hij ziet Oostenrijk als zijn derde thuisland. “Omdat het team hiervandaan komt, voelt het als een soort thuisrace. Tel daarbij het groot aantal Nederlandse fans op en je voelt je als coureur direct thuis hier.”

“Deze baan ligt mij goed”

Verstappen geniet dus volop van de Oranje fans op de tribune, maar ook in de auto is het voor de leider in het WK genieten geblazen. “Deze baan ligt mij goed. Ik heb hier al drie keer gewonnen en de auto is hier ook altijd heel erg goed. Vorige week behaalde we in Canada onze 100e GP zege ooit. Hoe mooi zou het zijn als het er zondag 101 zijn?”

Wanneer is de GP Oostenrijk 2023

De Grand Prix Oostenrijk 2023 begint op vrijdag 30 juni met de vrije trainingen. Omdat Oostenrijk één van de sprintraces in dit seizoen is, zal er op zaterdag 1 juli een sprintkwalificatie en -race volgen. Deze geldt uiteindelijk ook voor de startvolgorde op zondag 2 juli. Op die dag wordt de race verreden. De lichten zullen om 15:00 uur (Nederlandse tijd) op groen springen voor deze WK Formule 1 race op de Red Bull Ring in Spielberg.

Volg dit en al het andere Formule 1 nieuws vanaf de eerste startrij via Sporttribune.nl: het online sportnieuwskanaal waar je op elke race een voorbeschouwing leest en ontdekt hoe de sporters er zelf naar uitkijken!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie