Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Formule 1: Dutch Grand Prix Zandvoort 2023

Formule 1: Dutch Grand Prix Zandvoort 2023

De tweede helft van het Formule 1 seizoen 2023 start in Nederland. Het WK Formule 1 strijkt komend weekeinde namelijk neer in Zandvoort. De echte liefhebber weet het allang en ook mensen die weinig tot niks met deze vorm van autosport hebben, zullen dat niet ontgaan zijn. Formule 1 is hot. Zandvoort is trending. Sporttribune.nl blikt vooruit op de Dutch Grand Prix Zandvoort 2023.

Statistieken Dutch Grand Prix Zandvoort 2023

Het wordt de derde keer dat het Formule 1 circus Nederland aandoet sinds het heropening van circuitpark Zandvoort. In 2021 was de eerste editie. Na een afwezigheid van 35 jaar zou de race in 2020 terugkeren op Circuit Zandvoort, maar in het kader van maatregelen ter bestrijding van de coronacrisis in Nederland werd dit uitgesteld tot 2021.

Het thuispubliek werd direct verwend, want in die eerste race was er winst voor Max Verstappen. Onze landgenoot pakte met zijn Red Bull Racing-Honda die zege en liet heel Zandvoort juichen. In 2022 deed hij dat in zijn Red Bull Racing – RBPT nog eens dunnetjes over en voor de editie van dit jaar is Verstappen weer de torenhoge favoriet als er op 27 augustus opnieuw een race plaatsvindt tussen de Noord-Hollandse duinen.

Max Verstappen: “Het is fijn om in Zandvoort te zijn, met al die Oranje fans”

Verstappen is hard op weg om weer wereldkampioen te worden in het lopende Formule 1 seizoen. In tien van de twaalf tot nu toe verreden wedstrijden won Verstappen. Toch blijft een zege in Zandvoort extra speciaal: “Er zijn dit seizoen al veel mooie momenten geweest, maar ik kijk echt uit naar de Dutch GP. Zandvoort is één van mijn favoriete races, natuurlijk vanwege het publiek, maar ook de baan zelf is geweldig om op te rijden. Het is fijn om in Zandvoort te zijn of het nou om winst in het kampioenschap gaat of niet. Het is mooi om al die Oranje fans weer te zien. Ik weet zeker dat we ook dit jaar weer een fantastisch raceweekend gaan beleven hier op Zandvoort.”

“Een speciale verrassing voor alle Oranje-fans”

Op zijn twitter kanaal verklapt Verstappen dat hij alvast een verrassing heeft voor de racefans die dit weekend naar Zandvoort komen: “Ik zal dit jaar met een rood, wit, blauwe helm rijden op Zandvoort. Best Nederlands, toch? Een leuke verrassing voor de fans die komen kijken. Ik vind het er geweldig uitzien en hoop dat het er op de baan ook goed uit zal zien.”

Wanneer is de Dutch Grand Prix Zandvoort 2023

De Dutch GP in Zandvoort wordt verreden van vrijdag 25 augustus als de Super Friday de aftrap zal zijn van een weekend vol raceplezier. Op zaterdag 26 augustus zal tijdens de kwalificatie de startvolgorde voor de race van zondag 27 augustus worden bepaald.

Start Verstappen in Zandvoort vanaf pole position en zet hij daarmee de toon voor een derde overwinning op rij? Of is uitgerekend Zandvoort het decor voor een zeldzame nederlaag van Verstappen en het Oracle Red Bull Racing team? Check het vanaf de eerste startrij door plaats te nemen op Sporttribune.nl en mis niks van F1 actie dit seizoen!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie