Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Formule 1: Max Verstappen voor zege tien bij GP Italië 2023 op Monza?

Formule 1: Max Verstappen voor zege tien bij GP Italië 2023 op Monza?

Pakt Max Verstappen tijdens GP Italië 2023 op Monza zijn tiende zege op rij? Onze landgenoot kan deze mijlpaal halen dankzij de zege die hij afgelopen weekend behaalde op Zandvoort. Lukt het hem om ook op Monza weer de beste te zijn? Sporttribune zit op pole position en blikt vooruit!

Statistieken GP Italië 2023

De stand in het wereldkampioenschap Formule 1 is na de race op Zandvoort nog meer in het voordeel van Verstappen en Red Bull gekomen dan daarvoor al het geval was. Verstappen staat bovenaan met 339 punten. Teamgenoot Perez is tweede met 201 punten. Derde is Alonso met 168 punten.

De strijd om de laatste podiumplek is nog het spannendste momenteel, want Hamilton zit Alonso op de hielen met 156 punten. Slechts twaalf punten minder dus dan de ervaren Spanjaard. De top-10 wordt volgemaakt door Carlos Sainz, Charles Leclerc, Russell, Norris, Stroll en de Fransman Gasly.

Verstappen blikt terug op Zandvoort zege

Bij de NOS blikt Max Verstappen terug op het autosport feest op Zandvoort, maar kijkt hij ook al direct vooruit naar komende zondag. “De sfeer op Zandvoort was geweldig. Bij het volkslied vlak voor de start had ik al kippenvel”, zegt de regerend wereldkampioen. “Het was een heel uitdagende race, met steeds wisselende omstandigheden”, zegt Verstappen, die met de zege in de Dutch GP het record van de Duitser Sebastian Vettel evenaart door voor de negende keer op rij een F1 race te winnen. “Of ik ook de tiende ga winnen? Dat zien we volgende week in Monza wel. Daar wil ik nu niet over nadenken, eerst gaan we deze wege vieren.”

Max Verstappen: “Ik ben niet echt met de statistieken bezig”

Voor Verstappen zelf is het record minder belangrijk dan voor de buitenwereld. Hij is vooral bezig om alweer zijn derde wereldtitel als Formule 1 coureur veilig te stellen en winst op Monza kan hem daarbij flink op weg helpen. “Ik ben niet echt met die statistieken bezig. Maar als je het dan haalt, dan mag je daar wel trots op zijn. Het is niet makkelijk om negen wedstrijden op rij te winnen. Dat dat nu gebeurt, daar ben ik natuurlijk heel blij mee.”

“Ik hoop natuurlijk niet dat het hier stopt”

Eindigt deze succesreeks van Verstappen op Monza of duurt hij nog langer voort is de grote vraag in de aanloop naar de GP Italië 2023 ? Verstappen: “Ik hoop natuurlijk niet dat het hier stopt. Maar het belangrijkste is om de wereldtitel veilig te stellen en daarvoor is elke overwinning belangrijk.”

Wanneer is de GP Italië 2023?

De GP Italië 2023 wordt verreden van vrijdag 1 september tot en met zondag 3 september op het circuit van Monza. Het in 1922 geopende Autodromo Nazionale Monza is een 5,793 kilometer lang circuit gelegen bij de plaats Monza in het noorden van Italië.

Het circuit bestaat uit lange rechte stukken en snelle veelal rechter bochten en enkele korte chicanes. Ondanks meerdere pogingen om de hoge snelheden te matigen, is Monza nog steeds het hogesnelheidscircuit bij uitstek. Gaat Verstappen zijn Red Bull weer op snelheid naar de overwinning sturen? Blijf op de hoogte van alle Formule 1 races via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie