Momenteel jij en 61 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Formule 1: Grand Prix Turkije 2021

Formule 1: Grand Prix Turkije 2021

Zondag wordt in de Turkije de volgende race om de wereldtitel Formule 1 gereden. Er zijn in totaal nog zeven races gepland, waardoor de spanning nu echt begint op te lopen. Kan Max Verstappen hier scoren of gaat Lewis Hamilton onze Nederlandse held verslaan? Kortom: wie wint de Grand Prix Turkije 2021? Sporttribune.nl blikt vooruit op deze WK race.

Statistieken Grand Prix Turkije

De Grand Prix Turkije werd voor het eerst op 21 augustus 2005 gereden gehouden op het circuit Intercity Istanbul Park. Van 2012 tot en met 2019 stond de Grand Prix van Turkije niet op de Formule 1 kalender. In 2020 keerde de Formule 1 terug in Turkije en werd er door de FIA ( Fédération Internationale de l’Automobile) opnieuw gebruikgemaakt van de racebaan in Istanbul.

Het circuit bevat veertien bochten. Bocht acht is een van de moeilijkste bochten van alle F1 banen. Dat komt omdat het een echte doordraaier is met drie flauwe bochten, waarbij de coureurs niet kunnen zien wat erna de knik komt. Verder is het circuit niet echt technisch en kan er vooral een hoge topsnelheid worden behaald op de drie rechte stukken.

Erelijst Grand Prix Turkije

De Braziliaan Felipe Massa behaalde drie overwinningen (2006, 2007, 2008) op het Turkse circuit en is daarmee recordhouder.  Lewis Hamilton won de Formule 1 Grand Prix Turkije tot nu toe twee keer (2010 en 2020) en kan zondag dus naast Massa komen. Andere winnaars zijn: Kimi Raikkonen (2005), Jenson Button (2009) en Sebastian Vettel (2011).

Max Verstappen zegevierde nog nooit in deze race. De Grand Prix van Turkije is voor hem dan ook echt een mega doel, omdat het een ‘blank spot’ op zijn erelijst is.

Max Verstappen: “Ik kijk ernaar uit om te zien hoe competitief we in Turkije zijn”

“Vorig jaar was het niet het beste weekend voor ons als team”, zegt Verstappen op zijn eigen website. “Maar ik denk dat het dit jaar heel andere omstandigheden zullen zijn. Hopelijk zal het asfalt wat meer grip hebben. Ik kijk ernaar uit om te zien hoe competitief we in de Grand Prix Turkije zullen zijn.”

Verstappen: “Het wordt echt een speciale race”

Aanvankelijk zou dit weekeinde de GP Japan wordt verreden, maar dat feest ging niet door. Verstappen vindt dat (uiteraard) jammer, maar is blij met Turkije als vervanger. Red Bull viert daar de samenwerking met motorleverancier Honda door met een witte bolide te starten. “Ik hoop dat de fans de speciale livery, die we dit weekend op de auto hebben, mooi zullen vinden. Voor ons als team is het jammer om de GP van Japan te missen, dat is immers onze thuisbasis. Maar het is gaaf dat we in plaats daarvan iets in Turkije kunnen doen om het te vieren. Het wordt echt speciaal, dus ik kijk ernaar uit.”

Wanneer is de Grand Prix Turkije 2021

Het raceweekend van de Formule 1 Grand Prix Turkije 2021 begint op vrijdag 8 oktober met de vrije trainingen. Op zaterdag volgt de kwalificatie en op zondag 10 oktober de race. Volg al het Formule 1 nieuws, de Grand Prix van Turkije 2021 en de verrichtingen van Max Verstappen vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: jouw online F1 platform.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie