Momenteel jij en 83 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Formule 1: Grand Prix Van België

Formule 1: Grand Prix Van België

Nog één race en dan komt het Formule 1 circus eindelijk naar Zandvoort. Maar eerst gaan de coureurs strijden om de WK punten op het Belgische circuit van Spa Francorchamps. Kan Max Verstappen dichter bij Lewis Hamilton komen? Sporttribune.nl blikt vooruit op de herstart van het Formule 1 seizoen als op zondag 29 augustus de Grand Prix van België worden verreden.

Historie Grand Prix van België

De eerste Belgische Grand Prix was een initiatief van Jules De Thier (eigenaar van de krant La Meuse) en Henri Langlois van Ophem (de toenmalige voorzitter van de automobielclub België). De driehoekige weg door Francorchamps Malmedy Stavelot werd in 1925 voor een eerste maal omgetoverd tot racebaan waarmee de Grand Prix van België was geboren. Die eerste race werd een prooi voor de Italiaan Antonio Ascari.

Na deze eerste uitvoering volgde er tussen 1930 en 1970 jaarlijks een race op Spa Francorchamps. Sinds 1950 behoren die race tot het Formule 1 wereldkampioenschap. Vele grote namen kwamen winnen op de maar liefst twintig bochten tellende baan. Michael Schumacher was van al die winnaars de meest succesvolle. Hij won de Grand Prix van België zes keer en is daarmee nog altijd recordhouder.

Favorieten voor Grand Prix van België

Titelverdediger Lewis Hamilton is voor de race van zondag 29 augustus 2021 weer een belangrijke kandidaat voor eindwinst. Hamilton moet dan wel afrekenen met onze eigen Max Verstappen. Beide heren strijden al het hele seizoen om de prijzen en ontlopen elkaar ook in de WK stand nauwelijks.

De rest van het deelnemersveld moet vaak van een afstandje toekijken hoe Hamilton en Verstappen de prijzen verdelen. Van al die outsiders maakt Sergio Perez (Red Bull Racing) nog de meeste kans om de twee kemphanen de loef af te steken. Andere kanshebbers voor een podiumplek zijn Valtteri Bottas (Mercedes), Lando Norris (McLaren) en Charles Leclerc (Ferrari).

Max Verstappen: “Gaaf circuit met snelle bochten en hoogteverschillen”

“Ik kijk er natuurlijk naar uit om weer naar Spa te gaan”, blikt Verstappen vooruit in de media. “Het is mijn favoriete circuit en het is echt gaaf om er te rijden met zoveel snelle bochten en hoogteverschillen. Ik kijk er ook naar uit om alle fans te zien die ons komen steunen en het zal gaaf zijn om weer zoveel oranje op de tribunes te zien, aangezien de racefans er afgelopen jaar niet bij konden zijn. Ik denk ook dat het een goede plek is om het kampioenschapsgevecht tussen mij en Lewis (Hamilton, red.) weer op te pakken. Ik ben goed voorbereid en ik heb een goed gevoel.”

Wanneer is de Grand Prix van België 2021?

Het raceweekeind begint op vrijdag 27 augustus om 11:30 uur met de eerste vrije training. Ook de tweede vrije training vindt op die dag plaats. De derde vrije training zal vervolgens op zaterdag 28 augustus worden afgewerkt. Op die dag wordt vanaf 15:00 uur ook de kwalificatie verreden te beginnen met Q1. Waarna na Q3 de start grid bekend zal zijn.

De race zal vervolgens op zondag 29 augustus worden verreden. De lichten gaan om exact 15:00 uur op groen, waarna 44 ronden (van elk ruim zeven kilometer) later het zwart-wit geblokt gezwaaid zal worden voor de winnaar van de race. Volg al het Formule 1 nieuws over de Grand Prix van België, Max Verstappen en het WK Formule 1 vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie