Momenteel jij en 87 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Formule 1: Gran Premio Mexico 2022

Formule 1: Gran Premio Mexico 2022

Op zondag 30 oktober wordt de race verreden van de Gran Premio Mexico 2022 Formula 1. Kan Max Verstappen weer records breken door te winnen? Hij is al wereldkampioen, dus de druk is eraf. Maar de Nederlander is nog altijd hongerig en dus belooft het weer een spektakel te gaan worden in Mexico-Stad. Sporttribune.nl blikt vooruit op de GP Mexico.

Statistieken Gran Premio Mexico 2022

De Grand Prix F1 Mexico wordt al vanaf 1962 georganiseerd. Ook toen het Autódromo Hermanos Rodríguez het decor voor de race. Dit jaar zal ook op dit circuit bepaald worden wie zich de 2022 winnaar mag noemen van de Grand Prix Formule 1 van Mexico-Stad.

In 1962 werd er voor het eerst gereden als grand prix, maar dat jaar telde de race nog niet mee voor het kampioenschap. De grand prix werd in 1963 voor de eerste keer voor het kampioenschap gehouden en bleef op de kalender tot de race in 1970 een voorlopig laatste keer gehouden werd. De Formule 1 keerde in 1986 terug naar Mexico. In 1992 werd de grand prix voor de laatste keer georganiseerd, maar keerde weer terug op de kalender in 2015.

Jim Clark en Max Verstappen zijn beiden met drie overwinningen recordhouders van deze race. Verstappen won drie van de laatste vier wedstrijden in Mexico. Alleen Lewis Hamilton kon hem in 2020 verslaan.

Thuiswedstrijd voor Sergio Perez (Red Bull Racing)

Voor Max Verstappen zijn stalgenoot Sergio Perez is dit hetzelfde als de GP Zandvoort voor Verstappen. In de Mexicaanse autosport media is dan ook veel aandacht voor de F1 piloot van Red Bull Racing.

De coureur beseft zelf ook goed wat het losmaakt in zijn thuisland en is deze week al actief bezig om racefans op te warmen voor de Gran Premio in Mexico Stad. Op zijn twitteraccount nodigt hij fans zelfs uit met hem op pad te gaan: “Ik wil al mijn mensen uit #Guadalajara uitnodigen om dinsdag 25 oktober met mij mee te gaan naar de Minerva, om met jullie allemaal te delen wat ik doe in de F1 en de liefde voor mijn land te voelen #JaliscoEsMéxico..”

Max Verstappen: “Geen cadeautjes voor Sergio Perez, ik wil winnen!”

Toch is Max Verstappen niet van plan om zijn teamgenoot het zoet van de overwinning te laten proeven in zijn thuisland. Als de Nederlander de kans krijgt, gaat hij zelf voor de eindzege om daarmee alleen recordhouder te worden in Mexico: “Ik ga geen cadeautjes uitdelen in de Grand Prix Mexico. Het is nog geen december, he!? Sergio Perez rijdt in zijn thuisland, maar zal zelf de zege moeten pakken. Hij weet wat hij daarvoor moet doen. Als team willen we altijd eerste en tweede worden, en als coureur wil ik altijd races winnen. Als ik op kop rij en hij achter mij rijdt, dan win ik. Dan eindigt hij ook voor Charles Leclerc en dat is alles wat hij nodig heeft om tweede te worden in de WK stand. Nee, zonder gekheid: eerst moeten we er maar eens voor zorgen dat we competitief zijn in Mexico.”

Wanneer is de Gran Premio Mexico 2022

De GP in Mexico is weer een latertje. De race zal op zondag 30 oktober om 21:00 uur Nederlandse tijd van start gaan en dus zullen de racefans – net als vorige week bij de GP USA – weer rekening moeten houden met een kort nachtje. De finish zal namelijk rond 23:00 uur plaatsvinden.

Volg de race en al het F1 nieuws over de Grand Prix van Mexico, Red Bull Racing en Max Verstappen vanaf de eerste startrij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie