Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Formule 1: Grand Prix Australië 2022

Formule 1: Grand Prix Australië 2022
Poll

Wie wint de GP Australië 2022

58%
42%
0%
0%

Formule 1 liefhebbers gaan dit weekend weer te maken krijgen met slaaptekorten, want het is tijd voor de Grand Prix Australië 2022. Volgers van de F1 weten dan dat het nachtwerk gaat worden. De race begint op zondag 10 april om 07:00 uur Nederlandse tijd en dat betekent vroeg uit de veren om de verrichtingen van Max Verstappen live te kunnen volgen. Sporttribune.nl blikt vooruit op de GP Australië.

Historie Grand Prix Australië

De Grand Prix Formule 1 van Australië heeft een relatief korte historie. De eerste race Down Under werd weliswaar al in 1949 verreden. Tussen 1950 en 1984 vonden er geen races plaats in Australië. We kunnen dus gerust stellen dat de wedstrijd ‘pas’ sinds 1985 op de F1 kalender prijkt.

De Grand Prix Australië is sinds 1985 ook niet meer weg te denken uit de F1 racekalender. In 2020 en 2021 vond er evenwel geen race plaats, maar dit had alles te maken met de wereldwijde corona-uitbraak in die jaren. In 2022 keren de F1 bolides na twee jaar afwezigheid dus weer terug op het Albert Park circuit, een 5,303 kilometer lange baan met 16 bochten.

Vierde DRS zone

De organisatoren van de Formule 1 races zijn al jaren bezig met het spannender maken van de wedstrijden. Max Verstappen wist door zijn rijstijl al behoorlijk wat peper toe te voegen aan de koningsklasse van de autosport, maar ook de GP Australië doet een duit in het zakje. Tijdens de race van zondag wordt er een vierde DRS zone toegevoegd. Hierdoor wordt het ‘gemakkelijker’ om je voorganger in te halen tijdens de rondjes over het Albert Park circuit. De directie van de race maakte dit zelf via twitter bekend.

Max Verstappen vol vertrouwen van start in Grand Prix Australië 2022

Max Verstappen won de vorige GP in Saudi Arabië en start nu dus ook als topfavoriet in Melbourne. De 24-jarige Limburger heeft er zin in, zo vertelde hij op de persconferentie: “Ik kijk er echt naar uit om weer in Australië te racen, het is een tijdje geleden. De sfeer is hier ook altijd zo goed. Het zal interessant zijn om de baanupdates te zien, ik denk dat ze een groot verschil zullen maken. Vooral in bocht zes, waar de belangrijkste verandering heeft plaatsgevonden. Er zouden nu meer inhaalmogelijkheden moeten zijn, wat altijd positief is.”

Max Verstappen: “Het zal interessant zijn om de baanupdates te zien. Er zouden nu meer inhaalmogelijkheden moeten zijn, wat altijd positief is.”

Speciale race

Verstappen maakte in 2015 zijn F1 debuut in Melbourne en daardoor blijft het voor hem altijd een speciale race. “Het wordt interessant om te zien hoe de auto presteert in Australië. De baan kan soms behoorlijk stoffig zijn. Ik hoop dat we weer een soepel weekend beleven als team. Laten we kijken wat er zondag gebeurt.”

Wanneer is de Grand Prix Australië 2022

De race op het Albert Park Circuit in Melbourne start op zondag 10 april om 07:00 uur Nederlandse tijd. De winnaar zal enkele uren later worden gehuldigd op het podium van de GP Australië. Kan Verstappen opnieuw zegevieren en hierdoor de leiding in de WK stand overnemen van Ferrari-coureur Charles Leclerc? Volg al het Formule 1 nieuws, de Grand Prix Australië en Mac Verstappen vanaf de eerst startrij via Sporttribune.nl! Wie wordt de opvolger van Valtteri Bottas, die in 2019 de race won?

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie