Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Formule 1: Grand Prix Australië 2023

Formule 1: Grand Prix Australië 2023

In Melbourne wordt dit weekend de derde WK race in de Formule 1 gehouden. Kan Max Verstappen na winst in Bahrein zijn tweede zege van dit seizoen behalen? Of is zijn teamgenoot Sergio Perez na de zegetocht in Saudi-Arabië weer aan de winnende hand? Sporttribune blikt vooruit op de Grand Prix Australië 2023.

Historie Grand Prix Australië 2023

De Grand Prix Australië is een race die klinkt als een klok. De erelijst die het sinds de eerste editie in 1985 heeft opgebouwd is dan ook indrukwekkend. In de eerste jaren werd er in Adelaide geracet. Toen wisten race grootheden als Alain Prost en Ayrton Senna de bloemen te pakken.

Toen het F1 circus midden jaren ’90 verhuisde naar Melbourne werden de Grand Prix zeges van grote racehelden moeiteloos meegenomen. Zo wisten Michael Schumacher, Sebastian Vettel en Lewis Hamilton meerdere malen te winnen in deze Down Under race.

Afgelopen jaar knoopte Charles Leclerc met een zege aan bij het rijtje ijzersterke winnaars. De Monegask, rijdend voor Ferrari, wist daarmee een grote voorsprong te pakken op Verstappen tijdens het WK 2022. Uiteindelijk bleek die voorsprong niet genoeg voor de wereldtitel. Maar Verstappen zal na het uitvallen vorig jaar wel zinnen op revanche.

Max Verstappen: “Zal altijd mooie herinneringen hebben aan de Grand Prix van Australië”

Max Verstappen heeft dus niet al te beste herinneringen aan de GP van 2022, maar kijkt toch uit naar de race van zondag: “Ik zal altijd mooie herinneringen hebben aan deze grand prix, omdat ik hier voor het eerst een Formule 1 race startte. Of de auto hier net zo goed gaat zijn als in Saoedi-Arabië? Ik hoop beter. We proberen de auto natuurlijk constant te verbeteren. We brengen nieuwe onderdelen om sneller te worden. Ik hoop dat dat dit weekend goed voor ons uitpakt. Tot nu toe is het een mooie strijd tussen Sergio en mij.”

Horner: “Heel andere Max Verstappen dan in Saudi-Arabië”

Red Bull teambaas Chris Horner zegt in de media bovendien dat zijn pupil in deze Australische GP zal verbazen: “We zullen een heel andere Verstappen zien dan in de vorige race. Hij was toen niet helemaal fit en herstellende. Ik schat dat hij toen op 85 procent reed. Komend weekend zal hij weer honderd procent zijn”, aldus Horner.

Game Changer

Toch is er ook bij hem niet alleen maar positiviteit richting de derde race van het seizoen. Hij verwacht namelijk dat de suprematie van Red Bull snel voorbij zal zijn. En niet omdat ze zelf dingen fout doen, maar omdat de concurrentie ‘gemeen spel’ gaat spelen. “Er is altijd iets, een technische richtlijn die wordt geïntroduceerd, een game changer. Je kan er vergif op innemen dat andere teams bedenken hoe ze ons langzamer kunnen maken”, vertelt hij aan iNews. “Het is onderdeel van het spelletje. Als je het al vaker meegemaakt hebt, raak je eraan gewend en weet je hoe je ermee om moet gaan.”

Wanneer is de Grand Prix Australië 2023

De race in Melbourne start heel vroeg voor Nederlandse F1 fans. De wekker moet op zondag 2 april al om 07:00 uur zijn afgegaan, want dan zal er dus gestart worden op Albert Park.

Voor wie de vrije trainingen wil volgen op vrijdag en zaterdag is het nog vroeger dag. Deze beginnen om 03:30 uur, Nederlandse tijd dus. De kwalificaties kunnen gevolgd worden op zaterdag 1 april vanaf 07:00 uur. Q3 begint dan vervolgens om 07:48 uur.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie