Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Grand Prix Formule 1 Azerbeidzjan: Gaat Verstappen weer winnen?

Grand Prix Formule 1 Azerbeidzjan: Gaat Verstappen weer winnen?

Na zijn even prachtige als historische zege in de GP Monaco zal heel Nederland er komende zondag weer voor gaan zitten als de GP Azerbeidzjan wordt verreden. Lukt het Max Verstappen om zijn leidende positie in de WK stand te behouden en opnieuw een Grand Prix zege aan zijn erelijst toe te voegen? Sporttribune blikt vooruit op de Grand Prix Formule 1 Azerbeidzjan 2021. 

Het circuit

De baan waarop tijdens de Grand Prix Formule 1 Azerbeidzjan gereden wordt is een stratencircuit in Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan. Het circuit is gebouwd rond de boulevard. Sinds 2016 wordt er op het circuit een Formule 1-race georganiseerd; in 2016 onder de naam Grand Prix van Europa en vanaf 2017 onder de naam Grand Prix van Azerbeidzjan.

Favorieten Formule 1 Azerbeidzjan

Ook bij deze Grand Prix zijn er twee twee echte topfavorieten: Max Verstappen en Lewis Hamilton. Verstappen is leider in de strijd om de wereldtitel. Hij heeft 105 punten. Daarmee verdedigt hij een voorsprong van vier punten op de Brit Hamitlon, die met 101 punten tweede staat.

Lando Norris staat in zijn McLaren bolide op een verrassende derde plaats, nog voor Mercedes coureur Valtteri Bottas (Finland). Red Bull racing ziet de teamgenoot van Verstappen vervolgens terug op een vijfde plek in de WK stand (44 punten).

Startopstelling

Voorafgaand de Grand Prix Formule 1 Azerbeidzjan is het bijzonder spannend als het gaat om de wereldtitel. Om de spanning nog wat op te voeren verliep de kwalificatie voor de race chaotisch. Charles Leclerc pakte de pole position. Hamilton wist op het laatst toch nog de tweede plaats te grijpen, vlak voor Verstappen. De vierde plaats voor Paul Giasly was al even verrassend als de tiende kwalificatietijd voor Valtteri Bottas.

Max Verstappen: “Stomme kwalificatie, goede auto en hopelijk morgen een goede start”

De kwalificatie – en vrije trainingen – stonden bol van de crashes en rode vlaggen. De derde positie van Verstappen is op het oog niet slecht, maar de Limburger baalt als een stekker: “Dit was een stomme kwalificatie. Onze auto is goed, dus ik hoop dat we aardig op onze banden kunnen letten en veel punten kunnen scoren. We staan er nog altijd goed bij, al had ik liever iets verder naar voren gestaan. Maar goed, alles is nog mogelijk. In deze kwalificatie is er van alles gebeurd en dat kan tijdens de race natuurlijk weer. Hopelijk hebben we een goede start en dan moeten we maar zien”, aldus de Nederlander over de start van de race morgen.

Tijdschema Grand Prix Formule 1 Azerbeidzjan

De Grand Prix Formule 1 Azerbeidzjan 2021 heeft een bijzonder tijdschema. Dat komt allereerst door het tijdverschil met Europa, maar ook doordat er een internationale boradcast plaatsvindt en alle zender in Azië, Europa en de VS de kans moeten krijgen om de GP op een primetime tijdstip uit te zenden.

Door dit alles start de race om 14:00 uur Nederlandse tijd, een uurtje vroeger dan gebruikelijk. Rond de klok van 16:00 uur is de winnaar bekend van de Grand Prix Formule 1 in Baku, Azerbeidzjan 2021. Lukt het Verstappen om de race te winnen en daarmee de leiding in de WK-stand te verstevigen?

Volg al het Formule 1 nieuws vanaf de eerste (start)rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie