Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Formule 1: Grand Prix Italië 2022

Formule 1: Grand Prix Italië 2022

Op het circuit van Monza wordt komend weekend de Grand Prix Italië 2022 verreden. Kan Max Verstappen na de geweldige overwinning op Zandvoort opnieuw vlammen? De wereldtitel kan de Nederlander al bijna niet meer ontgaan, maar winst op Monza betekent dat de tripjes buiten Europa helemaal relaxed gaan worden voor hem, Red Bull Racing en de Verstappen fans. Sporttribune.nl blikt vooruit op de Formule 1 GP Italy 2022.

Statistieken Grand Prix Italië 2022

De race op Monza is het tweede treffen op Italiaanse bodem. Eerder dit jaar werd Imola al aangedaan. Monza is op de racekalender van 2022 één van de meest unieke circuits vanwege de aerodynamische eigenschappen van de track. Met recht draagt het asfalt de bijnaam ‘Temple of Speed’: Monza bestaat uit vele lange rechte stukken en snelle bochten die af en toe onderbroken worden door een chicane. Maar tussendoor worden er hoge snelheden behaald.

Vorig jaar wist Daniel Ricciardo deze race op zijn naam te schrijven. Hij volgde daarmee Pierre Gasly op, die in 2020 won. In 2019 was Charles Leclerc de beste op Monza en in 2018 won Lewis Hamilton. De Brit pakte daarmee vijf zeges op Monza en werd daarmee samen met Michael Schumacher recordhouder op dit circuit. Ricciardo zijn overwinning van vorig jaar kwam nadat zowel Hamilton en Verstappen waren uitgevallen, waarna er zich een bizarre race uitslag ontvouwde.

Max Verstappen kan genadeklap uitdelen op Monza

Voor Max Verstappen is de laatste race van de trippel-header na de zomerstop een uitgelezen kans om de concurrentie de genadeklap toe te dienen. Bij winst op Monza is de Nederlander bijna zeker van titelprolongatie. Toch is Verstappen zelf daar nauwelijks mee bezig. De Limburger laat op zijn social media kanalen vooral zien dat hij nog steeds aan het nagenieten is van Zandvoort.

Max Verstappen: “Ik kijk echt uit naar de geweldige sfeer op Monza”

Over de aankomende GP Italy zegt hij in een persbericht van zijn team het volgende: “Ik kijk echt uit naar Monza. Als je kijkt naar het jaar tot nu toe, dan zijn we snel geweest op de rechte stukken en ik denk dat het dit weekend net zo zal zijn. Er is daar ook veel geschiedenis, het is een geweldig circuit met een ongelooflijke sfeer.”

Wanneer is de Grand Prix Italië 2022

De Formule 1 race van de Grand Prix Italy 2022 wordt op zondag 11 september verreden op het circuit van Monza. De lichten zullen om 15:00 uur op groen springen, waarna het F1 circus op hoge snelheid de eerste bocht zal aanvallen. Twee uur later zou de winnaar bekend moeten zijn van de 2022 race.

Volg al het Formule 1 nieuws over de Grand Prix Italië, het WK Formule 1 en Max Verstappen vanaf pole position via Sporttribune.nl.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie