Momenteel jij en 101 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Verstappen kraakt Nederlandse opvolgers in F1 af

Verstappen kraakt Nederlandse opvolgers in F1 af

Oud Formule 1-coureur Jos Verstappen is fel van leer getrokken tegen zijn opvolgers. Vooral Christijan Albers moest het ontgelden, maar ook Robert Doornbos en Giedo van der Garde ontsnappen niet aan de kritiek van Nederlands meest succesvolle Formule 1-coureur.

In dagblad De Pers meldt Verstappen: “Nu zie ik geen Nederlandse coureurs die goed genoeg zijn voor de Formule 1. Albers echt niet. Hij heeft altijd smoesjes en geen uitstraling. Doornbos? Ook niet goed genoeg. Giedo van der Garde is nog jong en heeft talent, maar wint geen races. Dan moet je je ook afvragen of je wel goed genoeg bent voor de Formule 1. Hij heeft zijn testrol bij Spyker vorig jaar vooral te danken aan zijn rijke schoonvader. Ik heb weleens het idee dat het hen ook niet puur om het racen gaat, dat ze de randzaken veel belangrijker vinden. Feestjes afstruinen en kijken of hun haar goed zit. Ze denken alleen aan de buitenkant en vergeten het racen.”

Over zijn eigen Formule 1- carrière zegt de Limburger: “Natuurlijk verwacht je in het begin dat je races gaat winnen, maar teleurgesteld ben ik niet. Steeds als ik bij een team begon, hadden ze een geweldig plan, maar dat viel elke keer weer tegen. Achteraf bezien had ik niet bij Benetton moeten debuteren, maar bij een kleinere renstal. Ik was in de wintertests supersnel geweest dus er was genoeg interesse, maar ik koos voor een team dat helemaal om Michael Schumacher was gebouwd.”

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie