Momenteel jij en 61 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Dutch TT 2023 brengt motorsportliefhebbers weer in extase!

Dutch TT 2023 brengt motorsportliefhebbers weer in extase!

De motorsport koorts is weer toegeslagen in Nederland. En er zijn geen vaccins of andere overheidsmaatregelen nodig om ze te bestrijden. De enige oplossing om van het virus af te komen is volop genieten van de races tijdens de Dutch TT 2023. Sporttribune.nl blikt alvast vooruit op de WK wegraces in Assen!

Statistieken Dutch TT 2023

De Dutch TT 2023 bestaat uit vier hoofdraces. De Moto-E klasse, de Moto-3, Moto-2 en de MotoGP. Die laatste is de absolute koningsklasse, maar daarin rijden momenteel geen landgenoten. In de Moto-3 is Bo Bendsneyder normaal gesproken de man die de Nederlandse eer hoog houdt, maar Bendsneyder is maandag geopereerd en meerijden in Assen lijkt dan ook hoogst onwaarschijnlijk. Zelf zegt hij op zijn social media ‘er alles aan te gaan doen om te kunnen starten in Assen’.

Voor Collin Veijer, uitkomend in de Moto-2 klasse en afkomstig uit Staphorst, is deelname ook nog onzeker. Hij kwam afgelopen race ten val tijdens de GP Duitsland. “Het was een domme val”, reageerde hij bij Ziggo Sport. “Ik ging te laat op de rem. Ik was ook wat nerveus, ik probeerde bij te blijven. Het was mooi dat ik de eerste twee rondjes met de grote jongens kon meerijden, maar het is nog niet realistisch dat ik dat al een hele race kan.”

Doordat Bendsneyder zeer waarschijnlijk ontbreekt en Veijer hoogst onzeker is voor de Dutch TT 2023 zijn alle ogen gericht op Zonta van den Goorbergh. Hij maakte vorig jaar zijn debuut in Assen en komt momenteel uit in de Moto-2 klasse.

Favorieten Moto-GP

Geen landgenoten dus in de Moto-Gp klasse, maar qua motorsport actie wordt hier de echte actie verwacht. Met WK Bagnaia als topfavoriet en mannen als Jorge Martin, Quartararo en Johann Zarco als grootste uitdagers.

Marc Marquez: “Kalm blijven en GP Duitsland achter mij laten tijdens race in Assen”

Oud-wereldkampioen Marc Marquez behoort tot de outsiders, maar weet al wat winnen is in Assen. Hij zal dan ook supergemotiveerde aan de start staan zondag: “Ik kom naar Assen om het zware weekend in Duitsland achter me te laten. We hebben nog één race voor de zomerstop en het doel is om veel goede data te verzamelen voor de engineers, zodat ze de komende weken aan de slag kunnen. Dit is de focus voor het weekend, we moeten kalm blijven en het weekend met een duidelijk plan benaderen. We zullen moeten afwachten of dat dan uiteindelijk goed genoeg is voor winst in de Dutch TT 2023.”

Wanneer is de Dutch TT 2023

De Dutch TT 2023 wordt gehouden op zondag 25 juni 2023. Op het 4,545 kilometer lange TT circuit Assen zal zondagmiddag het startsein worden gegeven voor de belangrijkste motorrace wedstrijd van Nederland. De coureur zullen 21 bochten moeten nemen om een volle ronde af te leggen.

Er wordt al sinds 1925 geracet in Assen en de beroemde nacht van Assen is ook al jarenlang een traditie. Welke coureurs gaan met bloemen en de champagne aan de haal in de Drentse stad? Volg het vanaf de eerste startrij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie