Momenteel jij en 61 anderen op onze sporttribune
Advertentie

MOTOGP: Grand Prix Italia Mugello 2022

MOTOGP: Grand Prix Italia Mugello 2022

De achtste race om het wereldkampioenschap in de MOTOGP klasse wordt komende zondag op het Italiaanse circuit van Mugello gereden. De Grand Prix Italia 2022 zorgt traditioneel voor mooie competitie, verrassende uitslagen en onverwachte wendingen. Sporttribune blikt vooruit op de MOTOGP Italia 2022.

Historie Grand Prix Italia

De eerste Grand Prix Italia werd in 1949 gehouden. In die jaren zijn er vele grote namen gehuldigd als winnaar in de diverse motorsportklassen. In de MOTOGP wonnen in de beginjaren vooral Italianen en Britten. Sinds de race vanaf 1990 onder de naam Grand Prix Italia wordt gehouden zagen we vooral zeges van grootheden als Michael Doohan en Valentino Rossi voorbijkomen.

In de afgelopen jaren waren er vooral Spanjaarden die met de champagnefles mochten zwaaien. Dit begon met de winst van Dani Pedrosa in 2010. Jorge Lorenzo won tussen 2011 en 2018 maar liefst zes keer en Marc Marquez maakte het Spaanse feestje compleet door ook een zege te boeken op Mugello. Vorig jaar won Fabio Quartararo als eerste Fransman sinds de naamswijziging de race en pakte daarmee ook de wereldtitel in de MOTOGP.

Enea Bastianini: “Mugello is voor iedereen belangrijk maar vooral voor de Italiaanse rijders”

De winnaar van de vorige Grand Prix is ook een Italiaan. Enea Bastianini won vorige week de GP Frankrijk en behoort mede daardoor nu ook weer tot de topfavorieten. “Mugello is voor iedereen belangrijk, maar vooral voor de Italiaanse rijders. Ik heb daar nog  nooit op het podium gestaan dus het zal goed zijn om dat nu voor elkaar te krijgen. Het is te vroeg om daar nu over na te denken dus hoop ik van het weekend te kunnen genieten en ervoor te zorgen dat we geen fouten maken zoals dat dit weekend wel een paar keer is gebeurd.”

Wanneer is de Grand Prix Italia 2022 op Mugello

De race van de Grand Prix Italia 2022 in de MOTOGP klasse gaat om 14:00 uur van start. Er zijn geen Nederlanders in deze klasse, wel zullen er twee landgenoten starten in de MOTO2 race. Bo Bendsneyder en Zonta van den Goorbergh starten om 12:20 uur. De MOTO3 klasse begint al 11:00 uur.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie