Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

MOTOGP: Grand Prix Frankrijk 2022

MOTOGP: Grand Prix Frankrijk 2022

In de strijd om de wereldtitel in de MOTOGP klasse wordt dit in Frankrijk gestreden om de winst en de punten. De Grand Prix Frankrijk 2022 is één van de laatste ontmoetingen alvorens de motoren Assen aandoen voor de Dutch TT. Sporttribune.nl blikt vooruit op de MOTOGP Grand Prix van Frankrijk 2022 op het Circuit de Sarthe, nabij de beroemde racebaan van Le Mans.

Historie Grand Prix Frankrijk

De eerste Grand Prix de France werd op 26 augustus 1912 door de Motocycles Club de France (MCF) georganiseerd. De Automobile Club de France (ACF) en de Britse Auto-Cycle Union (ACU).

Na de oorlog ging de organisatie over naar de UMF: de Fédération Française de Motocyclisme (FFM). De eerste Grand Prix van Frankrijk na de Tweede Wereldoorlog werd in 1949 op het Circuit du Comminges in Saint-Gaudens verreden, maar deze behoorde nog niet tot het wereldkampioenschap wegrace. Dat gebeurde pas in 1951. Sindsdien wonnen vele grote namen uit de motorsport in Frankrijk waaronder Phil Read, Bill Ivy, Giacomo Agostini, Kenny Roberts junior en senior, Freddy Spencer, Eddie Lawson, Randy Mamola, Wayne Rainey, Àlex Crivillé, Michael Doohan, Valentino Rossi, Jorge Lorenzo en Marc Marquez. In 2021 wist de Austalische coureur op zijn Ducati de zege te pakken in de Grand Prix de France.

Favorieten Grand Prix Frankrijk 2022

Voor de race van zondag zijn er tal van favorieten aan te wijzen. Bij de experts wordt de naam van Fabio Quartararo vaak genoemd als topfavoriet. Maar ook mannen als Aleix Espargaró, Enea Bastianini, Alex Rins, Francesco Bagnaia, Joan Mir en Johann Zarco verschijnen regelmatig op de kanshebbersborden.

Thuisvoordeel

De reden dat Fabio Quartararo vaak naar voren wordt geschoven is dat hij momenteel leider is in de WK stand. Hij heeft 7 punten meer dan de nummer twee, de Spanjaard Espargaró. Bovendien rijdt Quartararo als Fransman een thuiswedstrijd en dat thuisvoordeel geeft natuurlijk nog meer druk om te presteren en zorgt voor hogere verwachtingen bij de fans.

Wanneer is de Grand Prix Frankrijk 2022

De race van de Grand Prix France Le Mans 2022 wordt op zondag 15 mei verreden. De rijders zullen ronde na ronde strijden om de eindzege. Volg al het motorsportnieuws over de French GP Le Mans 2022 vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl en geef vol gas op de MOTOGP races!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie