Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

MOTOGP: Grand Prix Le Mans 2021

MOTOGP: Grand Prix Le Mans 2021

Het motorsport circuit is deze week in Frankrijk. Daar wordt het hele weekend gestreden in de Grand Prix Le Mans 2021. In de koningsklasse, de MOTOGP, wordt zondag weer een hevige strijd verwacht tussen de matadoren Francesco Bagnaia, Fabio Quantararo en Marc Marquez. Wie drukt er zondag uiteindelijk als eerste zijn wiel over de finishlijn bij de GP Frankrijk? 

Marc Marquez: “Als ik de Grand Prix Le Mans niet kan winnen, kan ik beter thuisblijven”

Regerend wereldkampioen Marc Marquez raakte vorig seizoen tijdens de GP Spanje zwaar geblesseerd en moest dit seizoen de eerste twee races missen. De Spanjaard won sinds zijn rentree nog niet, maar hoopt daar in Le Mans verandering in te brengen: “Als ik me niet sterk genoeg voel om races te winnen, is het beter om thuis te blijven. Ik ben hier in Le Mans om tegen al mijn tegenstanders te vechten. De dag waarop de volgende generatie beter zal zijn, is iets waar elke sportman op een gegeven moment mee te maken krijgt. Dan moet je beslissen: ga ik door of is het zo mooi geweest.”

| “Ik voel me nog competitief en jong” |

Toch denkt de 28-jarige Marquez voorlopig nog (lang) niet aan stoppen. De ‘valse start’ van dit seizoen kan nog gemakkelijk goed gemaakt worden en wellicht begint hij in de Grand Prix Le Mans 2021 wel aan een comeback: “Ik voel me nog steeds competitief en eigenlijk ook nog jong. Dat is het allerbelangrijkste. Het is voor mij duidelijk: als ik niet meer kan winnen of mee kan doen voor topklasseringen? Dan ben ik weg. Maar ik ben er een jaar tussenuit geweest en in die tijd zijn de rijstijlen en motorfietsen enorm veranderd. Het is interessant om te zien, maar het maakt het er voor mij op dit moment niet makkelijker op.”

Voor ’thuisrijder’ Fabio Quantararo betekent de Grand Prix Le Mans een terugkeer na een korte afwezigheid op de racebaan. Quantararo werd geopereerd aan zijn arm en kan twee weken later alweer starten. “De dokter zei: ik zie je in Le Mans. Sterker dan ooit”, aldus de Franse motorcoureur. Tijdens zijn afwezigheid kon hij geen punten scoren en moest hij zijn leidende positie in de WK stand afstaan.

Stand voorafgaand aan Grand Prix Le Mans

Er zijn tot nu toe vier Grand Prix verreden in het seizoen 2021. De Italiaan Francesco Bagnaia staat eerste in de WK stand. Hij heeft 66 punten. De Fransman Quantararo is nu tweede met 64 punten. De Spanjaard Vinales, winnaar van de eerste race in Qatar, is derde. Hij verzamelde tot nu toe 50 punten.

Marc Marquez staat pas vijftiende. De regerend wereldkampioen deed nog maar aan twee races deel. Daarin pakte hij zestien punten. Een overwinning in de Grand Prix Le Mans 2021 levert 25 punten op. Marquez kan dus in één klap flink omhoog schieten op de ranglijst. Maar of een overwinning er al inzit voor de Spanjaard is maar de vraag. Er zijn sowieso meerdere kapers op de kust als zondag op het racecircuit van Le Mans de lichten op groen springen.

Volg al het motorsportnieuws over MOTOGP, MOTO2 en MOTO3 op de Sporttribune.nl: motorsport volgen vanaf de eerste startrij!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie