Momenteel jij en 61 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Optimisme over start MOTOGP seizoen 2021

Optimisme over start MOTOGP seizoen 2021

De start MOTOGP seizoen 2021 vindt komend weekeinde plaats in Qatar. De motoren worden op zondag 28 maart gestart op het Losail International Circuit gelegen in Al Daayen in Qatar. Het circuit heeft een lengte van 5,4 kilometer. Vanaf 2004 wordt er jaarlijks een MotoGP-race gereden, alsook de wegraces uit de 250cc en 125cc klasse. In 2008 werd de race na zonsondergang gereden, wat de eerste nachtrace was in de MotoGP. Ook dit jaar is de MOTOGP Qatar een avondwedstrijd. 

Deelnemersveld voor MOTOGP 2021 bekend

Nu het deelnemersveld voor de MOTOGP 2021 bekend is, vallen een aantal namen op: natuurlijk regerend wereldkampioen Marc Marquez. De Spanjaard verraste begin dit jaar door een nieuw contract te tekenen waarmee hij tot het eind van 2024 vastligt bij Repsol Honda. Pol Espargaro heeft zijn toekomst in de MotoGP ook veiliggesteld en wordt teamgenoot van Marquez bij Repsol Honda. Alex Marquez vertrekt op zijn beurt naar satellietteam LCR Honda en dat ging ten koste van Cal Crutchlow, die dit jaar niet meer zal meerijden.

Valentino Rossi: “Raar om weer op de motor te zitten”

Valentino Rossi zal ook dit seizoen weer van de partij zijn. Het Yamaha-fabrieksteam heeft Maverick Viñales en Fabio Quartararo vastgelegd en Valentino Rossi gaat naar Petronas Yamaha SRT, waar hij een eenjarig contract heeft getekend. Franco Morbidelli werd eerder al bevestigd bij de renstal van de Nederlandse teammanager Wilco Zeelenberg. Rossi: “Het is raar om weer op de motor te zitten. De pauze was langer dan normaal. Maar het gaat goed, de sfeer in het team is goed en ik ben blij voor Yamaha te mogen rijden dit seizoen.”

Geen druk

Rossi voelt volgens hem geen druk om te presteren: “Ik ga vooral proberen te genieten. De sfeer binnen het team is relaxed en ik voel dan ook geen druk vanuit het team om te presteren. Vaak is dat ook beter, want te veel druk zorgt ervoor dat je op baan verkrampt gaat rijden.”

Marc Marquez: “Wanneer ik weer op motor stap weet niemand”

Regerend wereldkampioen Marc Marquez houdt van de baan in Qatar. Hij won al meerdere malen op de baan, maar na zijn val tijdens de GP Spanje van het vorige seizoen is het nog onzeker hoe en in welke vorm hij verschijnt aan de start MOTOGP seizoen 2021. Marquez: “Ik voel me stap voor stap steeds beter, de revalidatie gaat nu goed. Elke keer als ik de artsen bezoek krijgen we goed nieuws te horen, dat is op dit moment het belangrijkste. Nu moeten we naar het lichaam luisteren en samen met de fysio en de dokter stap voor stap verder werken aan het herstel. We proberen steeds iets meer. Maar ik en de artsen weten niet wanneer ik er klaar voor ben om weer op de motor te stappen.”

Optimisme over start MOTOGP seizoen 2021

Marquez geeft aan dat een comeback in Qatar niet per se moet. Het is inmiddels al acht maanden geleden dat hij nog eens een race reed, maar aangezien Marquez onlangs wel een vaccinatie ophaalde in Qatar lijkt een deelname logisch. Enkele dagen voor de race is echter nog niets zeker. Marquez houdt zelf de boot ook af: “Het belangrijkste is dat ik me elke week – nee niet elke dag – weer iets beter voel. Ik ben optimistisch dat ik snel weer op de motor kan stappen. Maar ik weet niet precies wanneer en waar dat zal zijn.”

Volg al het motorsportnieuws via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie