Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune

Late zege van Ajax Amsterdam op SC Cambuur: het geluk van de kampioen?

Ajax Amsterdam heeft vrijdagavond met 2-3 gewonnen van SC Cambuur. Tegen de promovendus uit Leeuwarden leek het er lang op dat de ploeg van trainer Erik ten Hag tegen een nederlaag zou aanlopen, maar een doelpunt van Ryan Gravenberch, uitblinker in dit duel, zorgde voor de overwinning. Het geluk van de (aanstaande) kampioen?

SC Cambuur – Ajax Amsterdam

De wedstrijd Cambuur – Ajax begon goed voor de Amsterdammers. Dusan Tadic bracht al na drie minuten de stand op 0-1. Eredivisie topscoorder Sebastian Haller deed er in de 40e minuut nog een schepje bovenop: 0-2. De wedstrijd leek beslist.

SC Cambuur dacht er anders over. In de tweede helft knokte de Friezen zich terug. De 1-2 van Issa Kallon viel al in de 48e minuut. Er was dus nog voldoende tijd voor de gelijkmaker. En die 2-2 viel ook. Patrick Joosten scoorde in 79e minuut en bracht heel Leeuwarden in extase..

Net toen SC Cambuur dacht aan een stunt besloot Gravenberch anders. Hij scoorde in de blessuretijd waardoor Ajax alsnog won. Geen geweldig optreden van Ajax, maar wel drie punten. en een totaal andere wedstrijd dan de 9-0 in Amsterdam eerder dit seizoen.

Ajax Amsterdam – RKC Waalwijk

Ook de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk liet Ajax een 2-0 glippen. De Amsterdammers leken ook in dit duel naar een makkelijke zege te voetballen. Het kwam op 1-0 door Haller in de 33e minuut. Vier minuten later maakte de Franse goaltjesdief opnieuw een goal: 2-0.

Michiel Kramer bracht in de tweede helft RKC Waalwijk terug in de wedstrijd: 2-1. Toen Richard van der Venne in de 57e minuut de stand op 2-2 bracht was dat voer voor weer een krankzinnige slotfase in een wedstrijd van Ajax. En die bizarre slotfase kwam er. Ajax kreeg in één van de laatste minuten een penalty. Tadic benutte het buitenkansje: 3-2.

Lucky Ajax: het geluk van de kampioen

Na twee lucky zeges komt de term Licky Ajax weer naar boven, maar staat Ajax Amsterdam wel gewoon bovenaan. Volgende week de Klassieker tegen Feyenoord, dan zal er toch wel iets meer dan geluk nodig zijn om drie punten te pakken. De ploeg uit Rotterdam doet het onder leiding van trainer Arne Slot uitstekend en zal graag weer eens een wedstrijd tegen Ajax in winst omzetten.

Twee maanden geleden verscheen op Youtube een overzicht van de tien mooiste goals in de Klassieker. Dit naar aanleiding van de 100e editie. Sporttribune deelt dit heerlijke voorafje voor de clash tussen Amsterdam en Rotterdam maar wat graag.

In de havenstad willen ze niets liever dat het geluk van de aanstaande kampioen beëindigen en ervoor zorgen dat de titel dit jaar niet naar de hoofdstad gaat. Maar dan moet PSV zondagmiddag natuurlijk nog wel even winnen van FC Utrecht…..