Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Oranje: Daley Blind moet plaatsmaken voor jonge garde

Oranje: Daley Blind moet plaatsmaken voor jonge garde

Gisterenavond hebben we als voetballiefhebbers weer kunnen genieten van een heerlijke pot. Nederland en Denemarken maken er een doelpuntenfestijn van en de rentree van Christian Eriksen, die ook nog eens scoorde, maakte het voetbalfeestje compleet. Enig smetje op de feestvreugde: het zwakke verdedigende werk van Daley Blind. Wordt het tijd dat hij definitief plaatsmaakt voor de jonge garde?

Daley Blind ook bij Ajax uit vorm

In de Klassieker tegen Feyenoord werd Blind door trainer Erik ten Hag vroegtijdig naar de kant gehaald. Dat kwam de oefenmeester van de Amsterdammers op een middelvinger van Daley Blind te staan. Een logische reactie van een voetballer die allang aan de top staat en merkt dat het elke week een beetje minder aan het worden is.

Tegen Denemarken was Blind ook duidelijk één van de mindere spelers op het veld. Dat kwam hem na afloop – terecht – op veel kritiek te staan. Onder meer Rafael van der Vaart, Hans Kraay junior en Kenneth Perez hadden veel aan te merken op zijn verdedigende spel. En opperde dat Owen Wijndal en Malacia een kans verdienen op de plek van Blind.

Nog stapje verder: Blind niet meer selecteren

Er gaan ook stemmen op om nog een stapje verder te gaan en Blind niet meer op te roepen voor Oranje. Dat zou op zich logisch zijn aangezien de plekjes duur zijn en het aantal goede verdedigers met de week lijkt te stijgen: Virgil Van Dijk, Mathijs de Ligt, Stefan de Vrij, Denzel Dumfries, Nathan Aké, Frimpong, Mitchel Bakker, Jorden Teze en Malacia allemaal kunnen zij op hoog niveau meekomen. En Blind? Voor hem wordt het steeds lastiger en lastiger. Enig probleem: papa Blind is assistent-bondscoach en hoe passeer je de zoon van de assistent-bondscoach?

Afgelopen zaterdag was het hoe dan ook genieten met het Nederlands Elftal en we kijken bij Sporttribune nu al uit naar de clash van dinsdag tegen Duitsland. Benieuwd of Blind dan wel of niet in de basis zal staan.

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie